Menybar

fredag 3 december 2010

JAY OCH MINNAH I IDOLFINAL 2010

IDOL 2010
JAY OCH I FINAL!!


JAY SMITH I IDOLFINAL
Jay gjorde ett fantastiskt framträdande med sin version av "Enter Sandman"  Laila Bagge sa t.o.m att om Metallica någon gång skulle behöva en vikarie skulle Jay lätt kunna hoppa in!
Nu är ju inte Lilla Frun någon Hårdrocksbrud, men maken "headbangade" så jag misstänker att det var riktigt bra!

Även Jays framträdande med Elvis klassiker "In the Ghetto" satt som en smäck. Ttrots att det var tänkt som en utmaning, gjorde Jay det skitbra! Att Lilla Frun säger LIKE kan kanske bero på att "In the Ghetto" är min absoluta favoritlåt!
Med dessa två framträdanden och Jays tidigare prestationer i IDOL var Jays plats i finalen given.
Juryn hyllar Jay som en ny svensk världsartist!

Det var en riktig rysare när Minnah och Olle duellerade. Det kändes som det kunde gå precis hur som helst!
Båda är skitbra sångare!

Minnah i IDOLFINAL 2010


Minnah var helt underbar med sin version av "Total Eclipse of the heart" Jag måste erkänna att jag både fick gåshud och tårar i ögonen. Jag blev precis så berörd som man ska bli av en Power ballad av den här klassen! När sedan Minnah hade sjungit "When Love Takes Over" var saken klar.
Det blir Minnah, som tillsammans med Jay sjunger i Globen nästa fredag.

Tänk vilken tur att Alice hoppade av, så att Minnah fick en andra chans. Annars hade det ju sett helt annorlunda ut i finalen.
Men snacka om att Minnah har utvecklats under de här veckorna av Idol. Helt fantastiskt!! Efter kvällens program tycker jag Minnah verkligen förtjänar en plats i finalen.

Lyssna här på Minnahs "Total Eclipse of the Heart"



Tyvärr blev det då Olle som fick lämna IDOL i semifinalen.

Olle Hedberg fick lämna IDOL 2010 i semifinal
Olle sjöng jätte bra, trots en dålig hals. Låten "Everybodys changing" passade Olle perfekt, och det var med känsla han levererade sin version.
Låt nummer två, utmaningen, Born to Run, med Bruce Springsteen, var sjukt bra!
Det var synd att Olle fick åka, men någon måste det ju bli, och både Minnah och Olle har varit jätte duktiga båda två!
De artister som genom åren blivit kända har ju inte alltid varit vinnarna av IDOL.
Det har ju gått väldigt bra för både 2:or och 3:or. Måns Zelmerlöw kom ju t.ex. 5:a.
Jag är övertygad om att Olle kommer synas i rutan även i framtiden!

Men, shit, vad spännande det blir i finalen nästa vecka.
Alla snackar ju om att det redan är klart, men kör Minnah bara sitt race så tror jag hon har en god chans att slå Jay.
Mycket hänger ju på vinnarlåten, tror jag. Vem sjunger den bäst?

Andreas Carlsson framförde en av låtarna ur sin musikal "Dandy" och låten heter "If you can dream it, you can be it"
Jag tror Andreas Carlsson kommer
göra succé med sin musikal-
DANDY!
Så otroligt bra! Och vilken känsla Andreas förmedlade med flygel, bra musik, och otrolig sång! HAN är min absoluta IDOL! 

Tyvärr kan man, ja i alla fall inte jag, se klippen på IDOL sajten. Annars hade jag sett Andreas klipp om och om igen!

Ja, ha! Då var det alltså klart!
Jay och Minnah i IDOL final!
Jag hade hoppats på Olle och Minnah, men man kan ju inte alltid få som man vill!
Och det blir nog en fantastisk show med Minnah och Jay!
Det ser vi fram emot!!








Expressen om Olle
intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OLLE, MINNAH OCH JAY I SEMIFINAL IDOL 2010

Dags för semifinal i IDOL 2010
Så i kväll är det dags igen för ännu en fredagsfinal i IDOL! Semifinal!
Är det inte märkligt hur fort veckorna går? Det var ju söndag när jag blinkade sist....

Idolerna är trötta och slitna när det börjar närma sig final! Minnah säger att hon inte kunnat föreställa sig att idoltiden skulle vara så intensiv och tuff som den varit.
Olle är frustrerad. Han kan stå på en fotografering och tänka att "här vill jag inte vara, jag borde öva i stället"
Han berättar att han t.ex fått åka för att träffa "Länsförsäkringars ekonomichefs barn" i stället för att öva, vilket jag tycker låter helt absurt.
Vad är det för press TV4 sätter på deltagarna! Va? För deras karriärers skull tror jag inte att ett sånt besök varken gör till eller från, men att leverera till max på fredagarna kan ju avgöra hela deras framtid. Ge Idolerna chans att öva! Det blir bättre för Idolerna, och det blir bättre för oss tittare!

Jay säger att han börjar bli sliten. Det är mycket att göra och ett hårt jobb. Ja, det är klart, om TV4 kräver så lustiga saker av sina deltagare! Skärpning tv4!!

Jay Smith Idol 2010

Det måste kosta enormt mycket pengar för de anhöriga att resa land och rike runt, för att se "sin idol" uppträda. För umgås med de anhöriga hinner tydligen inte Idolerna.

För Jays del måste det var blandade känslor.
Det är säkert han som sagt att han inte vill att familjen lägger ner mer pengar. Resorna kan ju inte ruinera de! Nu tror, i och för sig, Lilla Frun, att Jay kommer tjäna en väldans massa pengar om bara ett litet tag, på skivor, framträdanden osv. Men det hjälper ju inte nu!

För Jays del måste det ändå kännas lite trist! Det måste ju vara "ett extra" stöd att ha någon i publiken som älskar en för just den man är, och som känner en utan och innan!
Men i kväll får tydligen Jay klara sig på egen hand!

Jag tror att artikeln, om Jays ensamhet, kan vara till Jays fördel!
Folk kanske tycker synd om Jay för att han inte har någon anhörig i publiken, och röstar på honom för den

torsdag 2 december 2010

BLOGGSKOLA FÖR DIG SOM VILL BLI PROFFSBLOGGERSKA!!!

HUR I ALL SIN DAR HINNER ALLA KÄNDISAR BLOGGA!!!
Varenda kändis med lite självaktning har långa bloggar med vackra foton, och uppdaterar i parti och minut!
Vem rantar efter och håller i kameran hela tiden?!
Nu verkar det som alla är ute på julturnéer, spelar in skivor, filmar och allt vad de nu sysslar med, men hur fanken hinner dom?

Det måste ju vara som att ha 2 heltidsjobb, eller ja, kanske ännu mer!?

Ta t.ex.Pernilla Wahlgren. Hon har fiffiga små recept på julpyssel och godis på sin blogg. Flitig tjej!
Men så rantar hon ju inte runt på Ullared heller. En liten cappucino i lyxig provhytt tar ju ingen tid!
Har de någon anställd som skriver inläggen till de, tror ni? Lägger upp bilder, tar fram fakta.........Kanske är det själva bloggleverantören som gör det?
Ta t.ex. Amelia. De måste ju tjäna massor med pengar på att ha kändisar som bloggar hos de. Då ligger det ju i Amelias intresse att bloggarna uppdateras, är intressanta, har bra värderingar och fina bilder. Då kan de ju lika gärna skriva inläggen i bloggarna själva. Det tjänar ju ALLA på!

Då hinner kändisen med vad den ska. Bloggen är uppdaterad och aktuell! Kändisen kanske inte är kändis för sin skrivförmåga och intelligens, och bloggen går faktiskt att läsa!

Det är väl en sak att få tiden att gå i hop om man är proffsbloggare.
Då kan man ju verkligen inte göra annat än att sitta vid datorn och skriva om förmiddagens shoppingtur, om någon annans proffsbloggares alltför stora näsa, eller en tredje proffsbloggares plastikoperation eller senaste ligg.


De behöver ju inte göra så himla mycket egentligen, och ändå får de sådär en 90 000 besökare/dag, utan att ha ansträngt sig det minsta.

EN LITEN BLOGGSKOLA FÖR DIG SOM VILL BLI PROFFSBLOGGERSKA!!!

Banan och jordgubbssmoothie
a la Dessie, en proffsbloggerskas
frukost!
Gå upp på morgonen (inte allt för tidigt) Skriv på bloggen att du stigit upp, och att du tänker duscha. Lägg med en bild på dagens frukost, samt en bild taget på dig själv, i spegeln. Beklaga dig över hur du ser ut "natural".

Duscha, klä på dig. Spegla dig, minst 14 gånger både framifrån och bakifrån. Glöm inte att stå med ryggen mot spegeln, och titta över axeln!
Fixa håret så det ser ut exakt som alla andras. OBS. Kolla så löshåret sitter fast, och att hårrötterna har samma blonda färg som övriga håret. De får INTE vara mörka, eller råttfärgade! (hårrötterna alltså! Inte ringarna under ögonen)
Lägg dagens make-up (ta MINST 2 timmar på dig.) Anteckna namn på tillverkare och nummer på dagcreme, underlagscreme, läppstift, ögonskugga, foundation, mascara, och allt övrigt du lägger på lager i ansiktet., det ska läggas upp på bloggen sen.
Ta ett nytt kort i helkroppsformat. (Nu har troligen dagens shoppingväninna dykt upp så be henne ta kortet) Lägg upp bilden på bloggen, tillsammans med överskriften "Dagens Outfit"! Skriv också med vilka märken och de andra anteckningarna du gjorde på make-upen!

Efter att du varit på kändissalong och fixat naglarna, går väninnan och du en sväng på stan.
Ta bilder på allt snyggt du ser. Be väninnan att ni ska ta bilder på varandra. (Ett av korten på väninnan ska också upp på bloggen senare, med typ bildtext: "Visst är hon alltid lika snygg, min kompis Natalie, Amelia,

onsdag 1 december 2010

SÅ GÅR DET FÖR BÖNDERNA: ANN-KATRIN, JONAS, JOHAN OCH THOMAS I BONDE SÖKER FRU 2010

Bonde Söker Fru 2010

I kvällens program av Bonde söker Fru, blir det bråk mellan Bonden Thomas Samuelsson, 35, (ni vet han med myggjäveln på kinden) och en av hans "damer" Ulrika Nilsson, 35. Tydligen har tjejernas irritation funnits under en tid, och i kväll kan en av tjejerna inte hålla sig längre.


Thomas Samuelsson Bonde Söker Fru 2010

Det var på en dejt i skogen som Ulrika ställde Thomas mot väggen och föklarade att om han inte börjar visa henne mer uppskattning....ja, då åker hon helt sonika hem!
Ulrika säger att hon känner sig ensam och utfryst. Hon anklagar dessutom Thomas för att ha en snedvriden syn på könsroller. (Men lite undrar jag vad hon förväntat sig med en 35-årig man utan tidigare förhållande. En Casanova och Don Juan?)

Att Ulrika är förälskad i Thomas går väl inte att ta miste på. Men själv tycker jag det verkar som om Thomas har känslorna hos dragspelande Ulrika. Men jag kan ju ha fel! Det kanske t.o.m är så att det är hos Ulrika Nilsson Thomas känslor finns. Han kanske inte vågar titta på Ulrika av den anledningen?

tisdag 30 november 2010

FÅR JAG LOV TILL LET´S DANCE

Efter nyår startar en ny säsong
av Let´s Dance
Efter nyår börjar en ny säsong av publikfavoriten "Let´s dance. Då är IDOL över och TV4 fyller ut fredagskvällarna med kändisar av alla de slag.

Björn Ranelid klar för Let´s Dance 2011
Klara för en sväng om på dansgolvet är bl.a författaren Björn Ranelid, 61, den skånska ordbajsaren, med de isblå ögonen. (Kommer det bli någon programtid över för dans om de ger en mic till Ranelid?)
Ranelid har aldrig sett Let´s Dance, ( de har tydligen ingen TV.....????)  men smyger nu iväg till träningen, på Gärdet, med dansskorna i högsta hugg!
Ranelid är nog en man som man antingen älskar, eller hatar. Jag tycker han verkar ganska rolig, det lilla jag såg av honom i "Skavlan" förra säsongen.

För två år sedan deltog Magdalena Graaf, i Let´s Dance, men drabbades av en akut hjärnblödning, och tvingades hoppa av. Hennes danspartner var Daniel da Silva, och det ryktades om romans mellan dansparet.

Hanna Graaf klar som dansare i
Let´s Dance 2011
Nu i Let´s Dance 2011 är Magdalenas syster, Hanna Graaf, nu också klar, vilket Lilla Frun tycker är lite brist på fantasi från TV4.
Sverige har HUR MYCKET duktiga kändisar som helst. Sångerskor, skådespelare, politiker, idrottare, programledare, såpakändisar, ja listan kan göras hur lång som helst.
Varför ta Hanna Graaf? Är det så i den familjen att får den ena syrran göra något, så ska den andra också få göra samma sak?

Hanna är säkert jätte bra på alla sätt och vis, och förtjänar säkert platsen i Let´s Dance, det bara blir så........fantasilöst, på något sätt.

Klar för programet är också hoppryttaren Helena Lundbäck, 34, som

måndag 29 november 2010

SÅ GICK DET SEN FÖR EMMA, LINDA OCH PETRA I ENSAM MAMMA SÖKER!

Ensam mamma säker 2010 Så gick det sen
I går var det ju sista avsnittet av Ensam mamma söker.
Och nu idag, kan man läsa i Aftonbladet om hur det gick sen!

Ensam mamma Emma singel igen!
Emma hade ju svårt att välja mellan sina båda "killar" och valde att fortsätta träffa de båda. Det var INGEN hemlighet att hon var förälskad i de båda, och inte kunde göra något val. Det sa Emma KLART OCH TYDLIGT!!!

Nu verkar det som att Jimmy går ut i tidningarna och säger att "Emma inte är så ärlig som det framställs i TV."
Anledningen till Jimmys, ganska hårda ord, tycks vara att Emma och Jimmy dejtade ett tag efter inspelningen, och att Emma samtidigt träffade Andreas, utan att berätta det för Jimmy.
Emma säger till Aftonbladet Plus att hon tycker om Jimmy väldigt mycket, och att hon hoppas att han inte tar illa upp för det här.
Inte heller Andreas visste om att Emma dejtade Jimmy. Andreas tar det hela med lite mer ro, verkar det som och säger att " Det var svårt för Emma att välja, men det är aldrig kul att dela någon"

Efter inspelningen förändrades Emmas känslor för Jimmy, och precis som Lilla Frun skrev i sitt inlägg i går,

LORENZO SVÄR SIG FRI FRÅN UNG OCH BORTSKÄMD

Ung och Bortskämd
Nu har de Unga Bortskämda ungdomarna bott i huset uten sitt mamma och pappa i lite mer än 3 veckor.
Huset ser ut som en knarkarkvart, och ingen verkar vilja ta tag i städningen. ALLA skyller på varandra!

Faktum är att jag tycker det är killarna som tar det största ansvaret!
Jean-Pierre och Lorenzo tar diskandet på stort allvar.  Det tjaftsas om diskandet och med hjälp av påminnelser och lappar, lappar, lappar....försöker de få ordning på de andra. Detta resluterar i ett jättegräl, som delar husets invånare i 2 läger.

Ellinor var den som under det här avsnittet "visades" som den mest nonchalanta tycker jag.

söndag 28 november 2010

SISTA DELEN AV PETRA, LINDA OCH EMMA I ENSAM MAMMA SÖKER 2010

Sista avsnittet av Ensam Mamma Söker 2010
Så var det då dags för säsongens sista program av Ensam Mamma Söker 2010.
Lite trist att serien är över, tycker jag, som verkligen gillar programmet. Kanske för att jag en obotlig romantiker och önskar alla att finna kärleken, precis som jag har gjort.
Människan är ett flockdjur, och inte skapta för att leva ensamma, tror jag.

Och hur gick det då för "våra" mammor? Kommer de fortsätta att vara ensamma, eller fann de sin stora kärlek? (Redan nu har Tv3 Play lagt ut "Vad hände sen" för mammorna, och det måste man självklart se)

I förra avsnittet åkte ju tjejerna på semester, tillsammans med 2 killar var.

DET ÄR ETT JÄVLA VÄDER I DETTA JÄVLA LAND!

Väderleksrapport

Ett jävla väder rasar i detta jävla land
för alla jävla masar på Siljans jävla strand
Varenda jävla skåning i Malmös jävla hus
har stängt sin jävla våning i stormens jävla sus
I Smålands jävla städer och Lapplands jävla fjäll
Är det ett jävla väder i denna jävla kväll



intressant  Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Denna dikt brukar min mamma dra till med när det är ett jävla väder, och det händer det ju att det är emellanåt.
Visst är vi förskonade från verkliga katastrofer, som tsunami, vulkanutbrott, översvämningar, jordbävningar och andra verkliga katastrofer, men ändå har vi en hel del problem i vårt avlånga land.

Vi kan aldrig lita på vädret. Vi kan aldrig planera utomhusaktiviteter.
På sommaren är det regn som sätter käppar i hjulen och på vintern snökaos.
Bröllop och stora sommarfester, som planeras månader i förväg och när man är i planeringsstadiet ser man strålande sol och ljumma vindar framför sig. Det ska bli så fantastiskt fint.
Partytälten bokas, fågelsången tas för given, ja och sedan står man där med skor som kippar i blötan, frisyrer som droppar och man springer hukad under paraplyer.
Vilken fest! Ett minne för livet! Efteråt kan man skratta åt eländet, men just då är det inte lika roligt.

Vintern är absolut inte bättre!!! När man planerat en bilresa är vägarna i det närmaste oframkomliga på grund av snöyra och vallar som blåser upp.
Det ligger långtradare kors och tvärs och över vägarna som stoppar upp trafiken i timtal. 

Att ta tåget istället är ju inget att tänka på, om man inte vill sitta på järnvägsstationen timme efter timme på grund av förseningar.
Visst är det konstigt; vi bor i ett vinterland och SJ har inte fattat att de måste hålla hög beredskap och se till att tågen går i tid. Nej, istället blir det inställda avgångar och en del tåg tas ur trafik!

I dag hade jag lovat barnen att gå på stan och titta på julskyltning och delta i mysiga aktiviteter, kanske träffa tomten och lämna sin önskelista. Nog hade jag tagit mig ner till stan, men jag hann ju sjotton inte efter

HUR SKA MAN GÖRA FÖR ATT FÅ SITT BARNS FÖRLÅTELSE?

Vill man ha sitt barns förlåtelse
tror jag att det är viktigt att vara ärlig!
Datum: Söndagen 28 november 2010, 14:10:20

Namn: Anonym

Hej, hur är bästa sättet att säga förlåt till sin son? jag menar, alla godtar ursäkter olika. Har försökt med det mesta, då undrar jag! på vilket sett kan man säga förlåt så han verkligen tar åt sig?
Tack på förhand / Anonym


Hejsan Anonym!
Intressant fråga, tycker jag!
Nu vet jag inte så mycket, genom det du skrev. Hur gammal din son är, vad det är du ska be om ursäkt för, och vilka sätt du redan provat.

Jag tror att barn funkar ganska likt vuxna. De vill, precis som vi, ha en förklaring, tillsammans med ursäkten.
Att sätta sig ner tillsammans, och verkligen förklara vad man känner, tror jag är det bästa. Varför man sa, reagerade, eller gjorde som man gjorde. (Försök ALDRIG köpa ditt barn! Tro inte att det är grejer de vill ha! De vill ha dig, OAVSETT VAD DU GJORT!)

Var ÄRLIG!!! Barn märker om man drar till med en lögn, eller om ursäkten inte kommer från hjärtat. Hur obehaglig än sannigen är, är det den du ska säga!
Drar man till med en vit lögn, kanske det funkar för stunden, men i långa loppet kommer det sluta med att du sårar ditt barn, så mycket mer! Och då kanske det inte går att rädda!

När du suttit ner med din grabb, och förklarat vad det var som hände, ska då självklart säga förlåt, och hur ledsen du är för att situationen har blivit så här. Säg att du älskar honom oavsett om  han förlåter dig eller

OLLE NYA FAVORITEN I IDOL NÄR JAY TAPPAR POPULARITET!

Jay är inte längre IDOL favorit!
Efter gårdagens Idol stod det helt klart att Jay inte längre är tittarnas favorit. Olle är nu den IDOL som folk beundrar och röstar mest på! (Nästan 35% röstade på Olle! )

Jay, själv, säger att detta var vad han varit rädd för. Han tar t.o.m till en liten tår. (Om det är för att han tycker att folk är "taskiga" mot honom, eller för att han inte längre är i topp, framgår väl inte riktigt. Pressen på Jay är stor, och det är klart att Jay måste ha det skittufft. Och det var ju precis det här jag har menat när jag skrivit att Jay borde åkt ut. Han borde ta det lugnt och ta hand om sig själv i stället. Det kan bli en tuff tid framöver även utan drogproblem.

I en artikel i expressen står det att Jay utsatts för en rejäl hatkampanj!. Med det menar Expressen de kommentarer folk lämnar till artiklar i tidningen, men också säkert det vi bloggare skriver i våra inlägg.

Jag skulle ABSOLUT inte kalla det att det är en hatkampanj mot Jay, i alla fall inte från min sida, snarare tror jag att många är mycket besvikna på TV4 som kan "acceptera" vad Jay gjort, och låta honom vara kvar.

Många tycker nog också att Jay självmant skulle tackat för sig, och lämnat Idol. Enligt Lilla Frun skulle han ha gjort det direkt efter "avslöjandet" så hade kanske Andreas fått komma tillbaka!
Lilla Frun har så klart en åsikt om detta också!

Jag undrar hur Jay tänker lite grann. Om han stannar i IDOL, som han ju gjort, och sedan, mot för modan skulle vinna, hur skulle det då kännas? Jag menar, andra som vunnit Idol, vet ju att de vunnit för att de fått flest röster, och de som inte röstat på vinnaren har haft andra favoriter.
Men Jay kan ju inte tänka så. Han VET  ju att många kan ha röstat på andra deltagare bara för att man absolut INTE tycker att Jay förtjänar att vinna!

Samtidigt som uppståndelsen med Idol fortsätter och Jays kamp mot drogerna stressar idoldeltagaren (kan inte skriva Idolen, eftersom jag inte tycker Jay är en sån) hårdlanserar skivbolaget Sound Pollution, en platta
 med Jay och hans band Von Benzo. (Blir det inte lite mycket för Jay?)
Hasse Breitholtz, vd på Sony music, tycker inte att det är speciellt roligt. Speciellt inte som Sony Music har option att ge ut skivor med ”Idol”-deltagarna.
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/