Menybar

fredag 17 december 2010

HUR MYCKET PENGAR KÖPER DU JULKLAPPAR TILL DINA BARN FÖR?

Nu i juletid blir det inte så mycket tid över för något annat än just...julen! (bloggen har t.ex. blivit grymt eftersatt)
Det är pepparkaksbak, pyssel med barnen, lussebak, inhandla 48st små, inte alltför dyra paket till de två minsta barnens adventskalendrar, julpynta (ofta 2 gånger, en till advent och en gång till med alla de övriga julsakerna) hugga gran, klä gran, gå på julavslutningar, julbord, planera julklappar, köpa julklappar, göra julgodis och baka pepparkakshus, rulla köttbullar, handla julmat, göra skinka och revbenspjäll (nu ljuger jag, konsum har jätte goda), slå in paket, rimma till paket.....phu, jag blir trött bara jag tänker på det. Och ändå tillhör jag en av de som absolut INTE kan tänka mig att göra avkall på någonting som ingår i "vår" jultradition.

Det SKA vara likadant år, efter år.
Granen ska stå där den brukar, alla julsaker har sin speciella plats, julgodiset gör vi ALLTID tillsammans, sista helgen innan jul, och det är pappa i huset som gör pepparkakshuset med ungarna. (Han slipper förövrigt många av sakerna på listan ovan. Han går på julbordet! Han hjälper till att hugga gran, hjälper MIG att julhandla och följer med vid ETT tillfälle i MAX 2 timmar och handlar några av barnens julklappar. Han gör ju skinkan och sätter upp ljusslingor utomhus också glömde jag att säga.)
Men jag vill inte ha det annorlunda! Tänk om han plötsligt skulle ha julpyntat åt mig! Det skulle INTE uppskattas av Lilla Frun. Tänk om han satte alla sakerna på fel plats.

Min man är en jätte bra pappa och det visar han på mängder med sätt. Han har t.ex. aldrig missat en avslutning, luciafirande, fotbollsmatch, eller andra saker våra barn är med på.
Som i går kväll t.ex. Då var det julfest på min mans jobb. Och som chef förväntades det säkert av honom att

onsdag 15 december 2010

SÅ VALDE BÖNDERNA TOMAS, JONAS, JOHAN OCH ANN-KATRIN I BONDE SÖKER FRU!

Bonde söker Fru 2010
Är det inte konstigt hur fort veckorna går? Speciellt så här innan jul, när det är så mycket att göra. Då känns det helt plötsligt som att dygnet bara har hälften så många timmar, eller hur?

Att det har gått en vecka märker man bl.a på de serier man följer. Personligen är det bara några få jag tittar på; Idol, som nu är slut, Så mycket bättre, som också är slut, Robinson, och Bonde Söker Fru! Att det bara var en vecka sedan förra avsnittet känns inte som det kan stämma. Var det inte i går???

I kvällens avsnitt fick Sofie Larsson, 23 och Amanda Skoglund, 22 nog av Bonden Johans dubbelspel. Enligt tjejerna har Johan förklarat sin kärlek till de båda, och de ställer därför Johan mot väggen.



Jag tycker inte att Johan kört något dubbelspel, egentlligen. Han sa att han tycker väldigt mycket om båda tjejerna, och det har väl synts, tycker jag.
Har han egentligen lovat någon av de någonting?
Jag försöker dra mig till minnes vad Johan svarat när Amanda eller Sofie t.ex förklarat att de skulle bli besvikna om Johan kysstes med de båda. Men jag kan inte minnas att han direkt svarat någonting, än mindre lovat.
Han har bara svarat att han förstår att de känner så, vad jag kommer i håg.

Båda tjejerna känner sig väldigt arga, och svikna, och hotade först med att inte följa med på resan.
Sofie var väl den som gick på hårdast. Och det hedrar henne väl på sätt och vis.
Samtidigt tycker jag väl att det var ju herregud bara några kyssar, och ingen av de har varken förhållande,

tisdag 14 december 2010

KAN DET BLI "SÅ MYCKET BÄTTRE" 2011?

Så mycket bättre 2010
Att TV4:s stora satsning "Så mycket bättre" blev en succé har väl ingen missat?
Nu är man mest ledsen att det är slut.....för den här gången! Men tack och lov planeras en ny omgång, nästa år!
Intresset är stort för vilka som ska vara med i nästa säsong, och det inte bara bland tittarna.

Artisterna själva ser sin chans att få en knuff i karriären och hör själva av sig till TV4 för att anmäla sitt intresse för ett deltagande i en framtida ny säsong av "Så mycket bättre"
På Nöjesbladet kan man vara med och "tycka till" om vilka artister man skulle vilja se i nästa säsong av "Så mycket bättre!

Sjäv tycker jag att deltagarna ska vara stora, kända, svenska artister och låtskrivare som vi inte vet så mycket om. Artister vi vill veta mera om.
Sen ska det, precis som i denna säsong, vara blandade åldrar, blandade musikstilar och blandade karaktärer!

Att "Så mycket bättre" verkligen fått oss att få upp ögonen för de flesta av deltagarna (på nytt?), och att artisterna verkligen har fått ett uppsving in sina karriärer är väl bara förnamnet.

Hur många har inte Septembers "Microfonkåt" på repeat på Spotify, eller t.o.m hela "Så mycket bättre" skivan?

Björn Skifs i "Så mycket bättre"2011?
Björn Skifs är en av de 7 artister som Aftonbladets läsare vill se i nästa säsong av "Så mycket bättre"
Han ligger nu på första plats med hela 47,8% av rösterna. På frågan om han skulle vara intesserad av att medverka svarade Björn att det inte var omöjligt att han skulle svara ja.

2:a ligger Magnus Uggla, vilket jag tycker är lite konstigt. Visst är han en publikfavorit, med massor av bra låtar, men samtidigt tycker man kanske att han gjort sin beskärda del av floppande i TV-program. Vore det inte roligare med artister som har varit lite mer...anonyma? Som man faktiskt VILL veta mer om!

3:a ligger Robyn, vilket skulle vara lite kul. Hon har ju gjort en väldans massa bra låtar, men personligen har jag ingen aning om vem personen Robyn är. Desto roligare att få vetamer om henne då!

4:a Per Gessle. Duktig låtskrivare! Men är han egentligen så intressant och spännande att titta på varenda lördag i 8 veckor?


Ulf Lundell i "Så mycket bättre" 2011?
 5:a Ulf Lundell. Ja, honom skulle man verkligen vilja se, och veta mer om. Men skulle han ställa upp?

6:a Jerry Williams. Jag trodde att han nästan bara gjorde covers. Men tydligen har jag fel! Krutgubbe av högsta dignitet!

7:a Håkan Hellström. Snälla! Orkar vi mer av honom?

8:a Lena Philipsson. En duktig och ambitiös tjej, som jag tror är ganska rolig att titta på! Jag var på hennes
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/