Menybar

fredag 29 oktober 2010

DIN SON PÅ PARTY MED NEMO OCH JOCKIBOI I KVÄLL! VAD TYCKER LILLA MAMMA OM DET?

Datum:  Fredagen den 29 oktober 2010, 13:32:51
Namn:  Robin

Hur känns det att din son ska upp och festa med Jockiboi och Nemo Hedèn?

Hejsan Robin,
jag antar att du med "upp och festa"  menar att min son ska upp till Stockholm på fest tillsammans med Jockiboi och Nemo Hedén i kväll. Och hur jag känner inför det?  (du kanske ville försäkra dig om att jag visste om det)
Jag utgår från att du själv inte är bjuden eftersom du skickar mig denna fråga. (vill du i så fall höra om jag är stolt, eller vad? Ja, jag är stolt över min son. Men inte för att han ska på "kändispartaj" i Stockholm, utan för att han är den han är). Jag tycker ändå att din fråga är berättigad, med tanke på Jockiboi och Nemo´s rykte, och jag ska därför svara dig så sanningsenligt jag kan.

Härom kvällen ringde T. (jag kommer inte skriva ut hans namn, och är tacksam för att du inte heller gjorde det) upp mig och frågade om det är OK att han följer med ovan nämnda grabbar på barturné över helgen. Jag är oerhört tacksam att trots att T är myndig vill han ändå ha mitt godkännande.

Jockiboi och Nemo
tar ansvar för sina liv,
och min son tar ansvar för sitt!

Vi snackade en stund om vilka risker det finns på den här typen av fester, ihop med lite "galna killar" som Jockiboi och Nemo. Vi var helt överens om var T:s moraliska gräns går, och vad man gör och inte gör.
Mig veterligen har T aldrig tidigare visat bristande omdöme, därmed inte sagt att det aldrig hänt att han burit sig dumt åt. Föräldrar ska helt enkelt inte veta allt, eller hur? Men T har aldrig gett mig anledning att inte lita på honom.
Jag ska inte säga att jag "godkände" denna resa, men ska heller inte säga att jag "förbjöd" honom. Han är som sagt både myndig och förståndig och fattar sina egna beslut. Jag stöttar och står bakom honom vilket som.
T har varit på fester i Stockholm tidigare, och klarat sig alldeles utmärkt. Varför skulle han ändra sig och bli

LENA MELLINS HÄXJAKT på SOFIA ARKELSTEN


  

Häxjakat på
Sofia Arkelsten

Lena Mellin har säkert
en hel del lik i
garderoben hon också
Varför denna häxjakt på Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten. Måste ”kvällspressen” bokstavligt jaga skiten ur folk så fort de har fått en position i samhället. Alla de saker som tas upp hände för ett antal år sedan. Det skulle vara jäkligt skoj att få rota i Aftonbladets debattör/skribent Lena Mellins förflutna. Jag ger mig tusan på att även hon har lik i garderoben!! När det gäller Mona Sahlin ska inte hon prata om att Arkelsten har dåligt omdöme. När Mona inte klarade av att betala dagisavgifter, parkeringsböter och räkningar i tid förklarade hon det med sin välsmorda mun full av toblerone att det är mänskligt att fela. Nä jag säger bara – HEJA SOFIA!!!
En som blå i hjärtat och arg som f..n!!

Lilla Frun instämmer helt och fullt med föregående talare! (Och självklart är

ordet fritt! Tack för du delade med dig av dina åsikter!)

http://intressant.se/   Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag 28 oktober 2010

10 TIPS PÅ GRATIS HÖSTLOVSKUL

Höstlovskul behöver inte kosta någonting!
Nu när det är dags för höstlov, vill många småbarnsföräldrar, liksom undertecknad, hitta på något kul med sina små.
Men för alla räcker inte slantarna i plånboken till för aktiviteter som kostar skjortan.
Vill man ta med familjen på simhallen, muséer, upplevelsecenter typ Tom Titts, Bushus, bio, och liknande kan man räkna med att åtminstone ett par hundralappar försvinner. (om inte ännu mer)

Men...det finurliga med de flesta barn är att de är inte det minsta medvetna om vare sig pengar, vad saker kostar, eller hur mycket mamma och pappa har i plånboken. De vill bara att man ska ha en kul och mysig
Vad ska i ha till middag i dag?
Laxfiléer i gräddig citronsås
Lilla Frun tipsar om supergod, jätteenkel och snabblagad lax.
Följ länken nedan för recept på Laxfiléer i gräddig cirtonsås.

Laxfiléer i gräddsås

På Lilla Fruns Middagstips och mumsmums hittar du många andra goda, enkla recept!

intressant.se  Läs även andra bloggares åsikter om , ,

ALL VÄRLDENS SPRÅK

Datum:  Torsdagen den 28 oktober 2010, 08:03:39
Namn:  Shadow nr.2


Hej,
All världens språk
Läste inlägg & svar om språket Bengali som var intressant och som gjorde att jag nu undrar om du vet hur många Asiatiska språk det egentligen finns och som pratas i modern tid. Försökte själv googla på detta utan att lyckas.
Kram
Shadow nr.2

Hejsan Shadow nr. 2
Det exakta antalet språk i världen kan vara svårt att avgöra eftersom gränserna mellan dialekt och vad som är ett språk kan vara oklara.
Det finns en lista över världens språk (Ethnologue, Grimes 1996) där man räknar med att det finns drygt 6 500 levande språk. De tio största språken i världen är modersmål för nästan hälften av världens befolkning.

onsdag 27 oktober 2010

VEM TALAR BENGALI?

Datum:  Onsdagen den 27 oktober 2010, 22:18:06
Namn:  Ej språkprofet


Geografisk utbredning för bengali som inhemskt språk
Hallå Språkprofeten!
Bengali (Bengaliska) är ett inhemskt språk som talas i östra Sydasien i den region som kallas Bengalen. Till Bengalen hör Bangladesh och den Indiska delstaten Västbengalen. Det finns också ett stort antal människor

VISSTE DU ATT...

Visste du att:

Carolina Gynning
...Big Brother kommer tillbaka? I dag bekräftar TV4 gruppen att de köpt rättigheterna till programmet och att den omtalade reality-showen åter kommer sändas i TV. Senast Big Brother sändes var 2006, och genom programmet har dokusåpaprofiler som vackra Carolina Gynning , något plastikopererade Linda Thelenius Rosing och helsköna Kitty Jutbring gjort sig ett namn. ( Klicka på respektive namn för att komma till deras bloggar) Lilla Frun ser fram emot Big Brother och hoppas  programmet kommer sändas som de första säsongerna sändes. Som en psykologisk utmaning mellan olika personligheter i olika åldrar, inte som ett supa och

STELKRAMP

Skyddet från en
stelkrampsvaccination
 varar i ca: 10 år.

Datum:  Onsdagen den 27 oktober 2010, 16:37:13
Namn:  Shadow

Hej, 
Att man som barn tar stelkrampsvaccin vid olika åldrar vet jag (har varit barn & är småbarnsförälder), men min fråga är hur långt upp i åren har vaccinet effekt? Måste/bör man som vuxen ta vaccinering i förebyggande syfte?
Hoppas på svar
Mvh
Shadow

Hejsan Shadow,
Stelkrampsvaccin ges i Sverige tillsammans med vaccin mot difteri och kikhosta.

JIMMIE ÅKESSON INTE BJUDEN PÅ NOBELFESTEN!

Till Nobelfesten är ca: 1300 gäster bjudna!
Jimmie Åkesson är INTE en av dom!
Enligt Expressen idag, portas Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från Nobelfesten.
 Nobelstiftelsens styrelse meddelar att de var eniga i sitt beslut.
Jimmie Åkesson säger själv att är överraskad över att de tagit ett så kontroversiellt beslut. Lilla Frun säger "-Ja, eller hur. Vad hade du väntat dig?"
I Nobels testamente står det klart att läsa Nobels sista vilja: "Inget avseende ska fästas vid någons nationalitetstillhörighet." Kan det bli tydligare än så? Och det är väl ändå det som är det centrala delen i Nobels arv, eller hur? Nobels fredspris står väl ändå för att ALLA har lika värde, att ALLA ska samsas på vår jord oavsett nationalitet, religionstillhörighet osv.

Nobelstiftelsen är en privat stiftelse och alltså är Nobelfesten en privat fest. De har rätt att bjuda in precis vilka de vill, i Nobels anda.

Är Nya Lasermannen anhängare av Jimmie Åkesson...
eller är det precis tvärt om?

Jag har svårt att tro att Alfred Nobel, om han levde, skulle stå bakom en man som Jimmie Åkesson och hans värderingar.


I bloggkommentarerna i Expressens inlägg finns det en del "puckon" (jag kör en Jimmie Åkesson här och drar alla som inte gillar Nobelstiftelsens beslut, över en kam) som tycker att Nobelstiftelsen sänkt sig till sandlådenivå med att inte skicka någon inbjudan till Åkesson. Men varför? Visst, Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson är folkvalda, (visserligen mest av förstagångsväljare som protesterade mot etablisemanget) men Nobelfesten ÄR en privatfest där det inte finns något som helst skrivet i några

VARFÖR FIRAR VI HALLOWEEN?

Halloween
Halloween, eller egentligen All Hallows Even som betyder alla helgons afton, är namnet på allhelgonaafton, den 31 oktober.
Halloweens ursprung kan spåras i den uråldriga keltiska nyårsfesten Samhain. Den 31 oktober firade man att sommaren var slut och att vintern började. Denna natt trodde man att de döda återvända till jorden och för att vägleda de döda, samt skrämma bort häxor, som också ansågs vara i farten denna natt, tände man eldar. Denna natt ägnade man sig också åt skämt och upptåg. Utklädda och maskerade gick man från hus till hus och tiggde ihop till ett kalas. Om man inte fick någonting straffades värdfolket genom att man ställde till med upptåg.

<><><><><><>
<>

<><><><><><>

För att lysa upp mörkret bar man ljusförsedda rovor utskurna till ansikten
Den 31 oktober var ju också kelternas nyårsafton. Därför var det  också en lämplig kväll att spå om vad som skulle hända under nästa år.

tisdag 26 oktober 2010

HÖGER vs VÄNSTER HJÄRNHALVA!


Den här nakna dansaren har ni säkert stött på tidigare. Men visst är det väl underligt?
Hur snurrar hon för dig? Medsols, eller motsols?
För de allra flesta snurrar hon motsols, och för några få snurrar hon medsols. (Dit hör Lilla Frun) Bara 5% av alla, kan se henne byta håll, och alltså använda båda sina hjärnhalvor. För det är vad det handlar om.
De människor, vars vänstra hjärnhalva dominerar, ser den nakna bruttan snurra motsols. De
använder sin logiska sida mest. Använder man sig däremot av sin högra hjärnhalva, snurrar hon medsols. Hos dessa människor (inklusive Lilla Frun då alltså) är den kreativa sidan starkast.
Prova att tänka med de "olika" hjärnhalvorna" och se om ni kan byta håll. Det ska tydligen gå, om man anstränger sig. Försök att tänka, antingen väldigt logiskt, om du vill att hon ska snurra motsols, och väldigt kreativt, om du vill att hon ska snurra medsols.

De båda olika hjärnhalvorna har så att säga "olika uppgifter".
Den vänstra halvan står för:
Logik, Matematik, Språk, Verbal förmåga, Kunskap, Symbolik och Detaljer.
Den vänstra hjärnhalvan är alltså den som namnger och beskriver saker. Här finns också din analytiska sida. I din vänstra hjärnhalva analyserar du fakta och drar slutsatser.

Den högra hjärnhalvan står för:
Kreativitet, Skapande, Intuition, Insikt, Humor, Konkret, Helhet
Den högra hjärnhalvan är medveten om saker och ting, men med minimal koppling till ord. Den högra hjärnhalvan kräver ingen grund i förnuft eller fakta. Tänker man med den högra hjärnhalvan är man ofta väldigt intuitiv. Man grundar sina beslut på ingivelser, känslor eller visuella bilder.

Man skulle drastiskt kunna säga att de med en dominerande vänstra hjärnhalva är mer logiskt tänkande personer som drar slutsatser baserade på resonemang och fakta, medans de med en dominerande höger hjärnhalva är mer intuitiva, känslomässiga och grundar sina beslut på helheten efter att ha sett mönster och strukturer.

Lilla Frun läste någonstans att  när man söker partner, söker man ofta ett komplement till sig själv. Man söker alltså det man själv saknar. Jag tittade lite på mig och min man, och faktum är att det stämmer väldigt bra, på oss.
Jag såg bara tjejen snurra medsols, jag är väldigt styrd av mina känslor för saker och är också mycket intuitiv. Alltså är min högra hjärnhalva dominant.
Min man såg tjejen snurra motsols, han tänker ofta väldigt logisk och de beslut han fattar baseras i stort sett inte alls på känslor, utan på fakta och förnuft.
Vi "passar" alltså ihop och kompleterar varandra.
Men det måste ju också bli en hel del konflikter om den ena partnern tänker praktiskt och logiskt med sin vänstra sida, och den andre tänker känslomässigt och intiutivt med sin högra sida.

Det bästa är ju om man kan få båda hjärnhalvorna att arbeta tillsammams, eller i alla fall lika mycket.
Du kan testa hur dina hjärnhalvor samsan och samarbetar genom att tillsammans med en vän utföra ett sk. muskeltest. Ställ dig rakt upp med högra handen utåt. Be din vän testa din armstyrka, genom att dra ner din arm betsämt, men inte genom ryck eller överraskning. Om din vän drar ner din arm på rätt sätt kommer du kunna hålla emot relativt lätt. Detta ger en indikaion på hur din arm fungerar i normalt läge.
Sedan gör du om samma test, men under tiden tittar du på en bild mittemot dig med ett stort X på. Om du nu inte kan hålla emot betyder det att dina båda hjärnhalvor inte kan samarbeta. Men var lugn! Det går att träna upp!
T.ex. kan du träna Konsumåttan. Håll ut dina båda armar framför dig. För samman handflatorna mot varandra. Rita nu en liggande "konsumåtta" (oändlighetssymbolen) Det är viktigt att du följer dina händer med blicken medans du ritar åttan. Rita så länge du orkar eller minst 30 ggr/gång och minst 2 ggr/dag. Rita också 15-20 liggande åttor på ett papper 2 ggr/dag. OBS! Det är viktigt att du följer den riktning pilarna på bilden har!

Övning 2 är "Växelgångsdans"
Denna övning går ut på att du växelvis för höger hand till vänster knä, och vänster hand till höger knä. Under tiden du gör detta hummar du, och allra helst ska du även "rulla" runt med ögonen. (det står faktiskt så. Jag lovar. Jag försöker inte få er att se sjukt dumma ut)


Så. Nu vet ni varför du och din partner är oense i bland. HAN tänker med fel sida av hjärnan! (Fniss)
Puss och kram hela dan´


intressant.se   Mycket av dagens fakta hittade jag på http://www.nkja.se/ 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag 25 oktober 2010

HELA LIVET BESTÅR AV SIFFROR

Har ni tänkt på hur hela livet kretsar kring siffror och nummer?
Det är personnummer , kontonummer, registreringsnummer, kundnummer, artikelnummer, telefonnummer, kreditkortsnummer, kontonummer, skonummer, hattnummer, handsknummer, mobilnummer, anställningsnummer, husnummer, postnummer, skåpsnummer, könummer, sidnummer, ip-nummer, ordernummer, lottnummer, organisationsnummer, ramnummer, ocr-nummer, cirkusnummer...nej, det hörde nog inte hit, eller?
De allra flesta av de här numren måste du ha i huvudet. Och det räcker ju inte med att kunna t.ex. ditt eget personnummer, utan dessutom ska du hålla reda på dina barns personnummer, makens personnummer, kanske någon gammal mormors personnummer och finns det dessutom ett ex som är far till ett av dina barn, ja då måste du kunna hans/hennes också. (ALLA 10 siffrorna. Det räcker ju liksom inte med att bara kunna det på ett ungefär.)
Sen ska du dessutom kunna en väldig massa telefonnumer till folk. Både hem och till alla mobiler. Jag har en

söndag 24 oktober 2010

ELDA MED VED och PETA IN EN PINNE I BRASAN

Datum:  Lördagen den 23 oktober 2010, 23:11:53
Namn:  Engelbrekt Flåbuse





Ved är ett naturligt bränsle
med lite koldioxidutsläpp.
Lilla Frun, Det har länge besvärat mitt sinne, och idag har undertecknad också genom egna studier och experiment konstaterat faktum. I enlighet med det gamla talesättet " Ett trä kan inte brinna, och en kärring kan inte träta" förefaller detta vara sant. Det har i många år funnits som en molande tanke om detta verkligen stämmer. Så idag, skridande till verket för egna iakttagelser omkring detta fenomen. Kan jag då i egen härd konstatera, att inte ens med den rödaste glödbädd står att uppbåda minsta lilla flamma så länge endast ett vedträ placeras i den glödheta eldstaden. Ity, endast när ytterliga vedträ placeras uppå förstnämnda dito slår så äntligen brasan i brand. Så kära Lilla Frun, befria mig från ytterligare grubblerier och bringa klarheter omkring detta mysterium, enkom då får sinnet frid.
Eder ärevördige,
Engelbrekt Flåbuse

Ja du, Engelbrekt,
när jag läser ditt brev känns det som om jag genom ett trollslag befinner mig ett par hundra år tillbaka i tiden. Vem sjutton pratar så nuförtiden? Ja, Engelbrekt Flåbuse tycks göra det i alla fall. Lilla Frun känner, må vara helt fel, på sig att någon driver med henne, men ska i alla fall, som den vetgiriga och envisa person hon är, försöka ta reda på svaret på din fråga.

Först och främst provade Lilla Frun din teori i praktiken. Och jag är ledsen att säga att för mig funkade det. Dvs. din teori stämde inte. Jag hade en glödbädd (väldigt varmt) och la in ett vedträ ovanpå. Efter ca: 10 minuter fattade vedträt
 eld och...brann upp. Varpå Lilla Frun inte har några som helst bevis för
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/