Menybar

onsdag 27 oktober 2010

JIMMIE ÅKESSON INTE BJUDEN PÅ NOBELFESTEN!

Till Nobelfesten är ca: 1300 gäster bjudna!
Jimmie Åkesson är INTE en av dom!
Enligt Expressen idag, portas Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från Nobelfesten.
 Nobelstiftelsens styrelse meddelar att de var eniga i sitt beslut.
Jimmie Åkesson säger själv att är överraskad över att de tagit ett så kontroversiellt beslut. Lilla Frun säger "-Ja, eller hur. Vad hade du väntat dig?"
I Nobels testamente står det klart att läsa Nobels sista vilja: "Inget avseende ska fästas vid någons nationalitetstillhörighet." Kan det bli tydligare än så? Och det är väl ändå det som är det centrala delen i Nobels arv, eller hur? Nobels fredspris står väl ändå för att ALLA har lika värde, att ALLA ska samsas på vår jord oavsett nationalitet, religionstillhörighet osv.

Nobelstiftelsen är en privat stiftelse och alltså är Nobelfesten en privat fest. De har rätt att bjuda in precis vilka de vill, i Nobels anda.

Är Nya Lasermannen anhängare av Jimmie Åkesson...
eller är det precis tvärt om?

Jag har svårt att tro att Alfred Nobel, om han levde, skulle stå bakom en man som Jimmie Åkesson och hans värderingar.


I bloggkommentarerna i Expressens inlägg finns det en del "puckon" (jag kör en Jimmie Åkesson här och drar alla som inte gillar Nobelstiftelsens beslut, över en kam) som tycker att Nobelstiftelsen sänkt sig till sandlådenivå med att inte skicka någon inbjudan till Åkesson. Men varför? Visst, Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson är folkvalda, (visserligen mest av förstagångsväljare som protesterade mot etablisemanget) men Nobelfesten ÄR en privatfest där det inte finns något som helst skrivet i några
 stadgar att partiledare måste bli bjudna. Däremot är den Svenska Kungafamiljen hedersgäster på banketten.

Jimmie Åkesson ringde själv upp Expressen.se och frågade om det stämde att han inte skulle bli bjuden! (Vilken kille va?) Åkesson säger vidare att "han räknat med att bli bjuden, och att det hade varit kul att gå då Nobelfesten är den mest eftertraktade festligheten i det här landet."


Personligen tycker Lilla Frun att Jimmie Åkesson gott kan stanna hemma Nobelfestkvällen. Han kan ju ta sig en ordentlig funderare på t.ex. skottlossningarna i Malmö. Att han, personligen faktiskt, kan vara skyldig till att sätta griller i huvudet på sjuka människor som beskjutaren i Malmö. Att Åkesson och den "Nye Lasermannen'" tycks ha likvärdiga värderingar. Är denna sjuka människa som begår dessa hemska brott faktiskt anhängare av Sverigedemokraterna? (Känns ju inte helt otänkbart med tanke på att många av Sverigedemokraternas röster kom just från Södra Sverige.)

Hur tänker han, Åkesson, när han tittar på nyheterna på kvällarna, eller läser dagstidningarna. Får han ångest och tänker "Stackars invandrare...jag representerar nog fel parti och fel åsikter, i alla fall. Jag skäms verkligen för mig själv.".  Eller tänker han: "-Ja, vad hade den satans invandraren här att göra från första början. Rätt åt de jävlarna, Heil Hitler"
Vad tror du? Vilket är troligast? Kanske tänker han ingenting. Kanske har Åkesson egentligen ingen åsikt alls. Kanske startade han bara ett parti, som han trodde skulle väcka debatt, så att han kunde bli kändis och få gå på "den mest eftertraktade festen i Sverige" Men tji, fick du, i så fall, Åkesson!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/