Menybar

lördag 16 oktober 2010

Mustascher faller inte alla på läppen

Datum:  Fredagen den 15 oktober 2010, 13:35:23
Namn:  Sömnlös


Hej Lilla Frun! Nu tycker du säkert att jag är väldigt fixerad vid olika slags behåring, men jag har en ny efterhängsam fundering som jag tänkte att du möjligen kunde hjälpa mig med. Snurrmustasch. Hur vanligt är det egentligen? Jag tycker att man ser denna rasande stiliga överläppsprydnad alldeles för sällan i dagens Sverige. Hur lång är Svertiges längsta? Jag vill slutligen passa på att slå ett slag för snurrmustaschens comeback i modet.
Kram från Den Sömnlöse


Hej igen Sömnlös!
Vad kul med en ny fråga från dig! Jag har börjat se fram emot dina hårresande frågor! Ha ha!
Personligen gillar jag inte mustascher på killar/män även om en del säger att det kittlar skönt..
Lilla Frun tycker att det är ganska ohygiensikt med massor av hår runt mun och näsa där det både fastnar mat, snor och annat oidentifierbart!
Det finns en del snygga män som har typ 3-dagar stubb, vilket Lilla Frun tycker är jätte snygg! Manligt och ganska sexigt. Men mustasch? Mmmm... Nej Tack!
Men eftersom du, Sömnlös, är FÖR snurriga mustascher ska jag självklart hjälpa till med lite fakta.
Daniel Craig, 42 med en
rakborste i nyllet! 
Mustasch är en benämning för skäggväxt på överläppen, och har varit på modet i omgångar. Under mitten av 80-talet började mustaschen anses som omodern och har de sista 10 åren varit hopplöst omodern att bära. Men...håll i dig, Sömnlös. Den verkar vara på återmarsch.Magasinet Plaza gjorde en lista över de mest tonsättande trenderna under 2009,och på plats 8 kom just..mustaschen. Ack och ve!
På flera kända skådespelare börjar dethttp://lillafruns.blogspot.com/2010/10/man-som-hatar-kvinnor-dragon-tattoos.html pryder på senare tid ansiktet med en riktigt bred Hitlermustach, vilket får honom att se betydligt äldre ut än sina 42 år, tycker Lilla Frun. 

Dykare spottar inte i glaset!

Hej Lilla Frun
En fråga som jag fick av en dykelev.För att ta bort imma på cyklopet så går det lika bra med saliv eller medel som tar bort imman.
Fråga som jag vill ha svar på är vad är det i salivet som gör att imman försvinner?

Ni som vill göra prova på dyk i simhallen kontaktar mig ( Svensexor , Möhippor , Företagsjippo mm mm 1-4st 250:-/per 5-10st 150:-/per http://www.dkoctopus.se/




Hejsan Dykarn!

Vad härligt att dyka!
Det verkar finnas en hel del "knep" för att förhindra imma på cyklopet. Det finns tydligen en väldigt tunn vattenavvisande film, typ impregnering som man kan köpa och sätta på cyklopet, som förhindrar att imman bildas överhuvud taget. Glasen blir "feta". Vad som händer när man " spottar" i cyklopet är alltså att de små dropparna i imman flyter ihop med saliven och bilar en egen typ av vattenavvisande film.
Det finns massor av tips på nätet över vad som går att använda för att hålla brillorna immfria. Det genomgående i tipsen verkar ändå vara att använda produkter som innehåller tensider.
Tensiderna gör alltså att vatten flyter ut till en hinna, istället för att bilda droppar, dvs. imma. Imman i sin tur bryter ljuset som skymmer sikten.

fredag 15 oktober 2010

Tjäna pengar på DKNY Cozy och titta in på Total Beauty. se

Hej alla glada vänner!  Kolla det här inlägget / klippet http://lillafruns.blogspot.com/2010/09/sald-pa-dkny-cozy.html
Jag tänkte på en sak! Om jag nu har köpt en Cozy från DKNY för 800:- ( från USA) som på NK i Stockholm kostar 2500:- Visst har jag då tjänat 1700:- Jag har ju gjort en ren vinst på en jävla massa pengar. ( Att jag aldrig skulle köpt koftan på NK för 2500:- hör väl inte hit..eller?) SHIT! JAG ÄR RIK!!! Vad sjutton ska jag köpa för 1700:-???  Pengarna kan ju inte bara sitta och skräpa på kontot, eller hur? Då kanske maken tar de och betalar av någon amortering på huslånen, eller betalar någon räkning i förskott, eller något annat "vuxet" som han gärna gör för att bevisa att han är så mycket bättre än jag. Men har han tjänat ihop 1700:-, bara så där, senaste dagarna kanske? Nej, inte vad jag vet. Alltså måste det ju vara jag som är den bättre av oss två. Just i den här frågan i alla fall!

Jag tror att jag ska använda, åtminstone en del av pengarna på smink. Ja, då gynnar det ju liksom maken också, eller hur? (precis som koftan. På massor av sätt har den ju gynnat honom. Nu har han en glad och nöjd fru, som har något nytt att ta på sig. Att den dessutom går att använda på minst 12 olika sätt är ju ytterligare ett plus. Min man slipper sitta och vänta när jag inte vet vad jag ska ha på mig. ( Jag har ju min Cozy som passar till alla tillfällen!)

torsdag 14 oktober 2010

Kan en traumatisk upplevelse före 2-års ålder skapa allvarliga psykiska men?

Datum:  Tisdagen den 12 oktober 2010, 21:36:08
Namn:  Grubblaren



Hej,
Jag satt i dag i bilen och funderade över fobier och traumatiska händelser. Min fråga är ungefär hur gammal måste man vara för att kunna i det undermedvetna registrera en hemsk upplevelse som renderar i t.ex. en fobi. En tvååring som låses in i en garderob får han klaustrofobitendenser som vuxen eller är det för ung ålder för att registrera och komma ihåg efter ett antal månader?
Hoppas att du förstår min fråga.
Förövrigt en jätte trevlig blogg

Hejsan Grubblaren!
Jag tycker din fråga är jätte intressant och jag har försökt hitta så mycket information som möjligt. Dock är det mesta skrivet på sk. fackspråk, och ett ganska stort ämne att sätta sig in i. Det jag har fått, genom att skrapa lite på ytan, är att traumatiska händelser hos barn, som t.ex. övergrepp, katastrofer, dödsfall, eller som du beskriver att en liten 2-åring som låses in i en garderob, ofta ger men för livet.

Don´t mess with the princess


För gammal för "nätprat"?

H!: Vgd? Tkr dt e lixom ql lr lixom f1 bra! (lol) Bsdv e dt 3vligt att vi kan cs irl. l8r Pok (rofl)

Ja, Eller hur?? Översätt till svenska tack:
Hej! Vad gör du? Tycker det är liksom kul eller liksom fett bra! (Laughing out loud= skrattar högt)) Bara så du vet är det trevligt att vi kan ses  in real life (= i verkliga livet). Hörs sen Puss och kram ( rolling on the floor laughing)
I Lokalblaskan Motala Tidning stod i går att läsa "Nätpratet naturligt sätt att umgås" http://mvt.se/ För unga chattare och bloggare är detta ett sätt att skriva. Förkortningar i stället för att skriva ut hela ord. Många av orden kommer såklart från USA. Om detta sätt att skriva är bra eller dåligt för ungdomar tänker jag inte ta upp i det här inlägget. I dag funderar jag bara på om det är bra eller dåligt för Lilla Frun.
Efter att ha tragglat mig i genom den lilla ordlista Motala Tidning så snällt tryckt med i samma artikel är jag sorgligt medveten om att jag är ute! För gammal för sånt här. Nere för räkning. OMG!!! Jag är afk, jag har fått sbs! (Översatt = Oh my God!!! Jag är away from the keyboard, jag har fått skit bakom spakarna.)
Jag har ju ingen aning om vad det betyder. F1 QL ATT CHATTA! Först översatte jag F1 - Fitt, det beror inte på att jag har någon speciellt snuskig fantasi ( inte den här gången i alla fall ) utan fallet råkar vara att min kära Far är från Skåne och där säger man så om siffran ett = itt! När sen F:t stod framför var det ju ganska självklart för Dottern till en skåning att tro att det stod fitt! Vilket ju egentligen var helt riktigt, bara det att i övriga Sverige uttalas det Fett! 
QL= Kul, den tog jag direkt! 

onsdag 13 oktober 2010

PUTS VÄCK, UTAN ATT ANSTRÄNGA DIG!

:O Hej!! Har lilla frun tips på ett bra silverputs?? Vi ska ha gäster på fredag och bestick och ljusstakar i silver är alldeles svarta! Vad göra?? Det ska gå snabbt och bli så där sparkling fint! Vi bor på landet och här finns
bara Häxans silverputs på affärn, och det är himla tråkigt och jobbigt att putsa med!!! Hjälp!! Kram från Tingeling

Hejsan Tingeling,

Jag tycker det är roligt att silverbestick fortfarande används.
Lilla Frun tycker det är jättekul att duka fint när hon har gäster,och använder ofta både de silverbestick vi ärvt, men också andra, mycket finare silverbestick som kommit till familjen på
ett mycket speciellt sätt. Denna lustiga historia avslutar jag detta inlägg med, men först ska
jag ge dig svar på din fråga. Jag har flera förslag på olika husmorstips för att få silvret rent utan större ansträngning..

  • Blanda bakpulver och vatten till en gröt, eller smet som du putsar ditt silver med.Låt sitta ett tag och torka sedan rent med en trasa, eller skölj bort under kranen. ( detta tips har jag inte provat själv)
  • Lägg ut aluminiumfolie i botten av diskhon. Strö ut salt över folien och lägg ner ditt silver. Koka upp så mycket vatten som behövs för att täcka silvret, och häll sedan det kokande vattnet över silvret och folien. ( OBS. Använd gummihandskar) Låt nu bara silvret ligga en stund, helst över natten, så blir det rent och fint utan att man behövt anstränga sig särskilt mycket. ( Detta sätt har jag provat själv,och det funkar jättebra!) Tänk bara på att silvret ska vara fritt från fett innan du lägger ner det i diskhon, annars funkar det inte. (Diska av besticken med yes eller annat fettlösande diskmedel innan)
  • Hittade även ett tips på att putsa med ketchup. Kanske funkar, det är ju extremt frätande, säger farmor Åsa som är tandläkare.Kanske skulle då också cocacola funka som vi hade en fråga om tidigare i dag. Cococola kunde lösa upp rost, så kanske man kan putsa silver med det också. Bara en tanke!
  • Man kan också använda sig av en blandning av de två översta tipsen. Aluminiumfolie i botten på diskhon, men ta sedan bakpulver istället för salt. ( Tror det var så jag gjorde, när jag tänker efter.) På med kokande vatten och låt silvret ligga i någon timma. (Det smutsiga vatten som är kvar när smyckena är rena, bör du hälla i en burk och lämna in där du lämnar in kemikalier eller målarfärg för återvinning.)
  • Det sista, och bästa tipset av alla är att be maken putsa silvret! Så slipper du anstränga dig. ( Har provat det här tipset också, och personligen tycker jag att det är det bästa!)

tisdag 12 oktober 2010

MISSA INTE LILLA FRUNS UTLOTTNINGEN AV PRESENTKORT PÅ 250:- I KAMPEN MED ROSA BANDET MOT BRÖSTCANCER

Rosa Bandet i kamp mot bröstcancer



Klicka på länken ovan för att läsa om Hanna Graafs egen insamling i kampen mot bröstcancer. Hennes blogg finns också på http://www.bloggfamiljen.se
Lilla Frun tycker det är superviktigt att ALLA hjälps åt att kämpa i kampen mot bröstcancer. Tillsammans räddar vi liv!!!

Skicka ett sms till nummer 72988 (kostar 50kr) med texten BESEGRA 4161. Skriver du ditt namn efter 4161 så kommer det synas att det är just du som är med och stöttar.

Maila också ditt namn ( eller skriv i Gästboken) till Lilla Frun när du skänkt dina 50:- så kommer DITT NAMN SYNAS på den här bloggen

ALLA NI SOM SKÄNKT PENGAR OCH MAILAT ERT NAMN TILL LILLA FRUN ÄR AUTOMATISKT MED OM UTLOTTNINGEN AV ETT PRESENTKORT PÅ 250:- HOS EN KÄND KLÄDKEDJA!
Sista dag att vara med om utlottningen av 250:- är den 31/10-2010.
Lilla Frun bidrar med detta presentkort i kampen mot bröstcancer! Bidra DU också!


Vill du dela med dig av tankar, erfarenheter eller något annat som rör bröstcancer eller Rosa Bandet är du självklart välkommen att göra det. Du får givetvis vara anonym!

På rymmen med Hjalle & Heavy

Hej igen, Lilla Frun!
Tycker att det är fantastiskt att det går att få svar på ALLT av dig. Inatt har jag faktiskt till och med sovit lite bättre. Men framåt morgonkvisten vaknade jag med en ny fråga i huvudet, och sedan låg jag och kastade mig av och an i sängen igen...Tur att du finns!
Kommer du ihåg underhållningsprogrammet "På rymmen"? Min fråga till dig är vart tog radarparet Hjalle och Heavy vägen?
Kramar från Sömnlös

Hejsan Sömnlös,
Skönt att du fått sova lite i natt!
Jag tycker definitivt att detta är en fråga att gräva djupare i. Speciellt som jag undrat samma sak vid ett flertal tillfällen.
Jag har hittat en hel del om detta radarpar, Hjalle och Heavy!
Vi tar det från början...

Hjalle, Hjalmar Östman född 1976, & Heavy, Jonas Stentäpp, född 1975, blev kända efter att under två säsonger ( 1997 och 1998) ha medverkat i tv-programmet "På rymmen" med Martin Timell som programledare. Programmet var en tävling som pågick 24 timmar om dygnet, i en vecka. Två rymmarpar reste runt i Sverige. De skulle utföra olika uppdrag och utmaningar utan att bli upptäckta och filmade av "spårhundar".Allmänheten kunde hjälpa spårhundarna genom att lämna tips på var "rymmarna" blivit sedda. På fredagskvällarna avslutades "rymmarveckan" med att rymmarna, i direktsändnig, gömde sig i en telefonkiosk någonstans i Sverige.
Nyfiken på mer? Vill du se en video med Hjalle & Heavy? Fortsätt under "Läs mer"

måndag 11 oktober 2010

Män som hatar kvinnor, Dragon Tattoos, Lisbeth Salander, Rooney Mara, Mikael Blomkvist & Daniel Craig

Enligt gårdagens Svammelblad, sorry Aftonblad, är nu inspelningarna av "The Girl with the Dragon Tattoo",den amerikanska filmatiseringen av Stieg Larssons bok, Män som hatar kvinnor, i full gång.
Rooney Mara, som spelar rollen som Lisbeth Salander, och Daniel Craig, alias Mikael Blomkvist, har nu varit i den Kungliga Huvudstaden i närmare 1 månad för att spela in Hollywood-versionen av denna fantastiska svenska film. OCH! Nu har man för första gången lyckats fota Rooney Mara, sminkad och klädd till Lisbeth Salander.
 Rooney Mara      Noomi Rapace
             as  Lisbeth Salander         
Och visst skulle de kunna vara tvillingar? Eller åtminstone systrar! Eller kanske väldigt bra kompisar som klär sig, sminkar sig och piercar sig lika dant! Bilden som togs är så liten,otydlig och intetsägande att det faktiskt är jävligt svårt att säga om fröken Mara liknar vår Lisbeth Salander över huvudtaget. I verkligheten är ju båda dessa damer jätte vackra, men inte ett dugg lika. Och är det inte typiskt för Svammelbladet, ( nu är jag där igen ) Aftonbladet, att göra en stor sak av ingenting?
Klicka på Läs Mer om du vill veta mer...

Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elisabeth Gilbert

Jag har ÄNTLIGEN fått denna efterlängtade bok som jag stått i kö i evigheter för på bibblan. ( Ja, i 2 veckor i alla fall)
Eat, Pray, Love som är denna memoars orginaltitel, har legat femtioelva veckor på New York Times bästsäljarlista. Boken har blivit läst och älskad av framför allt kvinnnor, och blivit en fantastisk framgångsrik bestseller.
Romanen handlar om Elisabeth när hon är runt trettio. Hon är gift, har en fin villa, ett framgångsrikt jobb och planer på barn. Men Elisabeth är olycklig! Man får följa hennes skilsmässa, en destruktiv kärlekshistoria med en yngre man, en depression och hur hon sedan bestämmer sig för att försöka hitta sig själv.
För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att göra detta bestämmer Elisaberh sig för att på egen hand ge sig ut på en lång resa. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, av maten och språket. Sedan vidare till Indien där hon på ett ashram hittar sitt inre andliga väsen. I Indonesien, på Bali, finner hon slutligen balans.

Jag har nu kommit en bra bit över halva boken, på 2 kvällar, vilket väl säger allt?!
Elisabeth Gilbert skriver med en sådan fantastisk värme och humor att jag bara inte kan sluta läsa!
Nu har, som ni säkert alla vet, boken blivit film, och huvudrollen spelas av ingen mindre än Julia Roberts.
En av Elisabeths väninnor i boken är svenska och spelas i filmen av vår alldeles egen Tuva Novotny!
Jag har ännu inte sett filmen men lovar att "tycka till" så snart jag gjort det!
Här är i alla fall ett litet smakprov.
Så, mina vänner! Vad tycker då Lilla Frun om Lyckan, Kärleken och meningen med livet?
LIKE or TAKE a HIKE?

Lilla Frun säger : LIKE

Har Indianer skäggväxt?

Datum:  Måndagen den 11 oktober 2010, 11:13:45
Namn:  Sömnlös



Hej Lilla Frun! Nu ska du få något att bita i:
Under många herrans år har jag haft en sak som jag undrat över, men har aldrig lyckats få något svar. Det skulle ge mig sinnesfrid om du kunde ge mig ett svar på frågan: Har indianer skäggväxt?
Många kramar från en som ligger sömnlös


Hejsan Sömnlös,
kul fråga! Kanske lyssnade du på Sveriges Radio förra veckan där samma fråga ställdes?
Jag har lyssnat på inslaget och dessutom kollat runt lite på nätet och jag har fått fram att generellt har amerikanska indianer mycket begränsad skäggväxt och kroppsbehåring. Däremot har man normal hårväxt på huvudet samt könshår. Avsaknaden av kroppsbehåring delar man med bl.a många asiater, som t.ex.japaner och kineser. Man verkar tyvärr inte veta varför vissa folkslag har mindre kroppsbehåring. Man vet bara att det är genetiskt.
Indianer har även definitivt betydligt mindre håravfall än "oss andra". Har du någonsin sett en tunnhårig Indian? Eller en med skägg och hår på bröstet för den delen?
Hårväxt i ansiktet, och kroppsbehåring över lag anses ju vara sexigt och manligt.Hur kommer det sig då att de flesta kvinnor tycker att Indianer är både vackra att titta på men dessutom både manliga och sexiga! Det var en ännu knepigare fråga!
Hoppas du fick svar på din i alla fall!
Lilla Frun säger SOV GOTT!

Under "Kommentarer" nedan fortsätter konversationen mellan "Sömnlös" och Lilla Frun

söndag 10 oktober 2010

VECKANS IDOLFINAL! LIKE or TAKE a HIKE?

Så var då den första fredagsfinalen av Idol avklarad. Idolerna var kanon, Seal gudomlig, Jihde lika proffsig som vanligt och juryn mer ödmjuk. Enligt mig, Lilla Frun, förstås!
Jag måste säga att jag tycker att i år är ALLA Idolerna jätte duktiga. Förr om åren har man ju ändå tyckt att några var lite sämre, och några var betydligt bättre. Då visste man redan i första programet vilka som skulle stå bland dom 3 bästa. Men, det tycker jag inte man gör i år. I år har jag, hittills, flera favoriter.

Andreas Weise -
For once in my life

Andreas Weise är super härlig. Sjunger fantastiskt och är lite lagom sprallig och glad. Gullig, gullig, gullig!
Olle Hedberg är jätte snygg, och rätt sexig, på det där "Jag har ingen aning om att jag är snygg sättet". Sjunger bra, med sin speciella, lite hesa, sexiga röst.
Daniel Norberg, en pojksöt flickidol med sammetslen röst. Mycket charmig och duktig!
Jay Smith är egentligen inte alls min typ, men jag tycker han är rätt gullig med sin blyga, osäkra intryck! Och vilken röst!!!
Geir Rönning, gillar jag! Han sjunger som en guuuud,och verkar så tillfreds med livet och sig själv! Jag blir däremot trött på juryn och Jihde som hela tiden tjatar att han är gammal. Han är väl för fan inte gammal. Han är heller inte äldre än dom andra deltagarna. Det är ju dom som är yngre!!

Som ni ser har jag direkt ingen favorit bland tjejerna, men för den saken skull inte sagt att jag tycker dom är jävligt duktiga! Jag tycker dock att det var helt rätt att det var Sassa Bodensjö och Linda Varg som hängde lösa denna vecka.
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/