Menybar

måndag 11 oktober 2010

Män som hatar kvinnor, Dragon Tattoos, Lisbeth Salander, Rooney Mara, Mikael Blomkvist & Daniel Craig

Enligt gårdagens Svammelblad, sorry Aftonblad, är nu inspelningarna av "The Girl with the Dragon Tattoo",den amerikanska filmatiseringen av Stieg Larssons bok, Män som hatar kvinnor, i full gång.
Rooney Mara, som spelar rollen som Lisbeth Salander, och Daniel Craig, alias Mikael Blomkvist, har nu varit i den Kungliga Huvudstaden i närmare 1 månad för att spela in Hollywood-versionen av denna fantastiska svenska film. OCH! Nu har man för första gången lyckats fota Rooney Mara, sminkad och klädd till Lisbeth Salander.
 Rooney Mara      Noomi Rapace
             as  Lisbeth Salander         
Och visst skulle de kunna vara tvillingar? Eller åtminstone systrar! Eller kanske väldigt bra kompisar som klär sig, sminkar sig och piercar sig lika dant! Bilden som togs är så liten,otydlig och intetsägande att det faktiskt är jävligt svårt att säga om fröken Mara liknar vår Lisbeth Salander över huvudtaget. I verkligheten är ju båda dessa damer jätte vackra, men inte ett dugg lika. Och är det inte typiskt för Svammelbladet, ( nu är jag där igen ) Aftonbladet, att göra en stor sak av ingenting?
Klicka på Läs Mer om du vill veta mer...

FÖRSTA BILDEN PÅ ROONEY MARA SOM LISBETH SALANDER TAGEN!!! OJ,OJ, OJ! UPP MED BILDERNA PÅ LÖPET!
Ja, man kan se att hon har mörkt hår. Ja, man kan kanske se att det är en kvinna. Jag ser ingen piercing hur jag än tittar, men det gör jag ju å andra sidan inte på Noomi Rapace heller.Jag tror faktiskt att vi får vänta och se filmen helt enkelt!
Jag vet inte hur ni känner, men har ni funderat på hur Lisbeth Salander, förlåt, Noomi Rapace känner inför valet av denna amerikanska skådespelerska? Det har jag! Det är ju Noomi Rapaces roll, eller hur? Jag menar hon var ju där först!  Jag skulle vara skitsur om jag vore henne. Varför kunde inte hon själv fått den amerikanska rollen också? Noomi skulle säkerligen gärna vrålpluggat engelskt uttal för en sådan chans. Eller?
Jag känner mig konstigt nog lite sur på Rooney Mara för att hon ska göra en kopia på det Noomi gjorde först. Att hon dessutom kommer tjäna en jävla massa mer kosing på det än vad Noomi gjort, gör mig ju inte  vänligare inställd precis! 


Michael Nyqvist och Daniel Craig

Det lustigaste är att jag inte alls är lika sur på Mr. Craig, ( vad snopen jag blev att han bara är 42 år. Förlåt Daniel, men jag trodde du var mycket äldre) som gör precis samma sak mot Michael Nyqvist. Och ändå är Michael Nyqvist en av mina manliga favoritskådesplare. Han har faktiskt blinkat till mig en gång på ett föredrag jag var och lyssnade på. Jag tyckte att han tittade på mig hela tiden under de 2 timmar föreläsningen höll på. Kanske för att han tyckte jag såg konstig ut när jag satt och fånstirrade på honom, med dreglet rinnande längs hakan. (Är lite förvånad att han inte kände igen mig på Ladies Night något år efter. Han hälsade inte ens...Konstigt!)

Var var jag nu, ja just det, Michael Nyqvist - dösnygg. Daniel Craig-dösnygg. De spelar liksom ut varandra. Jag reagerar inte alls på att Daniel Craig spelar Mikael Blomkvist, fastän det var Michael Nyqvists roll först. Kanske är det för att karaktären Lisbeth Salander har gått rakt in i hjärtat, som jag bryr mig mer om henne. Att det är Lisbeth och inte Noomi jag vill skydda. Eller så är det för att Daniel Craig tagit över huvudroller förr. Som den stora James Bond, såklart. Så, kör på bara Mr. Craig, även om jag tycker att du kan dela med dig lite av alla miljoner du kommer tjäna på filmen. Till Michael Nyqvist alltså. Inte till mig. Jag har ju inte förtjänat dom...Inte ännu i alla fall!

Jag ÄLSKAR böckerna, jag tycker de svenska filmerna av Millenium ÄR FANTASTISKA och om The Girl with the Dragon Tattoo, bara blir hälften så bra, kommer den ändå vara sevärd. Jag ser verkligen fram mot premiären! / Lilla Frun
Noomi Rapace- 31 år, gjorde TV-debut i rollen som Lucinda Gonzales i serien Tre Kronor, 1996. Sin första huvudroll fick hon som Lisbeth Salander i "Män som hatar kvinnor", 2008. Efter det har hon också haft samma roll i "Flickan som lekte med elden" och Luftslottet som sprängdes"

Michael Nyqvist- 50 år, blev känd genom sin roll som polisen John Banck, i Beckfilmerna, 1997-1998. Sitt stora genombrott fick han i filmen "Grabben i graven bredvid", och efter det succé efter succé med huvudroller i filmer som "Så som i himmelen", "Hem ljuva hem", " Underbara Älskade", Stieg Larssons- Millenium Trilogi, och många många fler.

Rooney Mara- 25 år, långfilmsdebuterade med en liten roll i "Urban Legends", 2005. Hon medverkade i Terror på Elm Street, 2010, och nu alltså en huvudroll i "The Girl with the Dragon Tattoo.

Daniel Craig- 42 år, brittisk skådespelare känd från bl.a. Bond-filmerna "Casino Royale"2006,  och "Quantum of Solace", 2008. Nu aktuell som Mikael Blomkvist i Milleniumfilmerna.


Inga kommentarer:

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/