Menybar

tisdag 12 oktober 2010

På rymmen med Hjalle & Heavy

Hej igen, Lilla Frun!
Tycker att det är fantastiskt att det går att få svar på ALLT av dig. Inatt har jag faktiskt till och med sovit lite bättre. Men framåt morgonkvisten vaknade jag med en ny fråga i huvudet, och sedan låg jag och kastade mig av och an i sängen igen...Tur att du finns!
Kommer du ihåg underhållningsprogrammet "På rymmen"? Min fråga till dig är vart tog radarparet Hjalle och Heavy vägen?
Kramar från Sömnlös

Hejsan Sömnlös,
Skönt att du fått sova lite i natt!
Jag tycker definitivt att detta är en fråga att gräva djupare i. Speciellt som jag undrat samma sak vid ett flertal tillfällen.
Jag har hittat en hel del om detta radarpar, Hjalle och Heavy!
Vi tar det från början...

Hjalle, Hjalmar Östman född 1976, & Heavy, Jonas Stentäpp, född 1975, blev kända efter att under två säsonger ( 1997 och 1998) ha medverkat i tv-programmet "På rymmen" med Martin Timell som programledare. Programmet var en tävling som pågick 24 timmar om dygnet, i en vecka. Två rymmarpar reste runt i Sverige. De skulle utföra olika uppdrag och utmaningar utan att bli upptäckta och filmade av "spårhundar".Allmänheten kunde hjälpa spårhundarna genom att lämna tips på var "rymmarna" blivit sedda. På fredagskvällarna avslutades "rymmarveckan" med att rymmarna, i direktsändnig, gömde sig i en telefonkiosk någonstans i Sverige.
Nyfiken på mer? Vill du se en video med Hjalle & Heavy? Fortsätt under "Läs mer"


Det gällde för spårhundarna att hitta rymmarna innan programmets slut,
annars fick rymmarna fortsätta rymma en vecka till. Spårhundarna däremot byttes ut varje vecka.
Rekordet för längsta rymmning innehas av Tobbe Trollkarl och hans rymmarkompis Tony, som var på rymmen i hela 7 veckor. ( Tobbe blev för övrigt känd för just sin medverkan i "På rymmen".
Hjalle & Heavy "klarade sig de sista 2 veckorna på säsong 1, och fick sedan fortsätta rymma i början av säsong 2. Då var de på rymmen i 4 veckor totalt.
Hjalle & Heavys lilla specialgrej var att de varje vecka gjorde de en låt som handlade om den så kallade spårhunden. Låtarna började spelas på Radio, och under 1998 släppte radarparet 3 skivor; På rymmen, 2:a Säsongen och Dunder. Nu var de kändisar på riktigt! De turnerade runt i hela Sverige tillsammans med sina band Mimikry och Dökött.
Under 1998 hann Hjalle & Heavy också med att delta i programmet "Utmanarna" som leddes av Adam Alsing. I programmet utförde deltagarna olika utmaningar för att vinna pengar.

Efter detta blir det ganska tyst runt Hjalle & Heavy. De har fortsatt spela tillsammans i det svenska punkbandet Mimikry. Mimikry har ungefär 50 spelningar per år och deras mest kända låt heter "En flicka som är stark".
Heavy är också aktiv i det svenska skogs-metallbandet "Dökött" , vars mest kända låt är "Tuttar överallt".

Ja,det är vad som blev av våra kära vänner Hjalle & Heavy! Visst blev man lite besviken? Att det liksom inte blev "mer" av dessa sköna herrar!
Men så är det väl med de flesta av dessa härliga människor som blir årens stora stjärnor, via TV. De far upp på himlen med raketfart. En del stjärnor lyser lite klarare,och starkare än andra, men de allra allra flesta, slocknar ganska snabbt och vi vanliga, dödliga som står kvar med båda fötterna på jorden, vi glömmer ganska de ganska snabbt.
Sen, många år senare, i gryningen, just när vargtimman lämnat oss vakna i vår säng, dyker dessa stjärnor plötsligt upp i en sömnlös människas tankar igen. Man funderar. Var tog radarparet Hjalle & Heavy vägen?

/Lilla Frun

Inga kommentarer:

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/