Menybar

lördag 2 oktober 2010

LEX NISSE....LIKE or TAKE a HIKE?

Lex Nisse! Har aldrig hört talas om den, men trodde den fanns. Nu när jag har hört talas om den, vet jag att den inte finns. Men tycker självklart den borde funnits. Om ALLA hör talas om den, kanske den slutligen finns.

Jag fick in ett litet tips på ämne att "tycka till om" . Ämnet var Lex Nisse, och tillsammans med tipset följde länken till denna sida http://annmisblogg.blogspot.com/2010/08/lex-nisse.html  LÄS!!!

Alltså, Lex Nisse är som typ lagen om Katters Rätt i Samhället, , och JA det är KRIS, om det är så, att ingen sådan lag finns.
När jag läste Annmis blogginlägg kände jag tårarna hotfullt bränna bakom ögonlocken. Vår familj har för närvarande ingen katt, dock har både maken och jag haft många, både gemensamt och innan vi träffades. Nu har vi hund och två kaniner. Jag gör ingen som helst skillnad på vilket sorts husdjur man har, utan är helt och fullt övertygad om att matte och husses känslor, för sina kära husdjur, är dom samma för såväl katter som t.ex. hundar. Likaväl som katternas känslor är dom samma som hundarnas!
Tänk er in i situationen: Vår söta, älskade cockerspaniel, med sin hängande öron, nötbruna ögon, lurviga päls och en svans som aldrig tycks sluta vifta. Han rymde hemifrån i förra veckan..Jagade en hare, sen försvann han bara spårlöst..

fredag 1 oktober 2010

Like or Take a hike

Under "Titeln" LIKE or TAKE A HIKE" kommer jag blogga om:




LIKE = saker, personer, ämnen, filmer osv Lilla Frun gillar och säger: Me Like!


TAKE A HIKE = usch, blä och fy! Lilla Frun gillar inte, säger: Take a hike!


Lilla Frun blir superglad om du vill komma med tips på LIKE or TAKE A HIKE ämnen, personer,saker...att tycka till om!!

Le och var glad, ty det kunde vara värre. Och jag log och var glad,och det blev värre!

Det är ett enda kaos bland "de andra" sidorna. Det är ingen idé att ni går in där ännu, det är bara tomma länkar och KAOS! Jag håller på att försöka reda ut, och få ordning på en sida i taget, men det tar tid!
Håll dock ut, mina vänner! Snart är det klart!

onsdag 29 september 2010

Lilla Frun tipsar om Lyxliv och kändisvärlden

Detta inlägg låg i gästboken i går kväll och är lite kul, tycker Lilla Frun

Datum: Tisdagen den 28 september 2010, 22:06:00
Namn: Tott

Tjenixen på dig. jag har en knepig fråga som jag vill att du svara på..
Jag gillar lyxlivet, precis som dig!
Men hur ska jag göra för att komma in i kändisvärlden?
Kram!


Ja, du Tott,
som den 40-åriga småbarnsmamma från landsbygden som jag är, har jag fullkomligen tvingats inse att jag aldrig varken kommer bli skådespelare i Hollywood, eller ens i Sverige, att den lilla sångröst jag har defintivt inte har räckt till att bli någon Idol, och att mina drömmar om att bli "kändis" helt enkelt får läggas upp på vinden.
Jag vet inte hur gammal du är Tott, men jag utgår från att du är tillräckligt ung för att inte ha gett upp hoppet! Kanske är du tom så ung att du precis ska börja din resa mot framgångar i kändisvärlden. Jag utgår från att det är den svenska kändisvärlden du vill introduceras i. Om det är utomlands, skriv till mig gen...
Här kommer några råd från Lilla Frun:

Mmmmm..... fredagsmys!

I fredags förra veckan skrev jag ett inlägg om att det nu var dags för fredagsmys, och IDOL! Jag lyckades på något sätt radera både inlägg och en mycket bra kommentar som Kilroy kommit med. Jag vill be dig om ursäkt Kilroy och här kommer din kommentar,med svar från Lilla Frun...

"Min undran är om det är "VI" som skapar beroende av reality serier mm (typ Idol) för att få en chans att sitta ner med familjen i soffan och mysa och äta gott? Det borde finnas bättre anledningar att sitta ner tillsammans? Eller är det bara för att det är enkelt? Visst skänker Idol lycka till ett fåtal som går långt i tävlingen, men hur många drömmar ser vi inte som går i kras under utslagningen. Vad jag menar är att många personer var lyckliga med sin sång och musik innan de blev sågade av juryn, trots att de var jätte duktiga. -Ja, jag vet att deltagarna ställer upp självmant men ändå...."

Din kommentar, Kilroy, är mycket tänkvärd. Jag svarar nu utifrån mig själv och min familj vad gäller just poängen med att vi själva skapar beroendet av reality serier, typ Idol. Men i vårt fall stämmer det nog inte riktigt. Vi tycker nog Idol, Let´s Dance, osv är bra helt enkelt. Att det dessutom riktar sig till alla åldrar är bara anledningen till att det blir just det vi tittar på. Skulle programmet t.ex. inte kunna ses för barn under 11

tisdag 28 september 2010

Attack mot gräsätare, hemorrojder och rivjärn i rumpan!

Frågan löd:

Gräsätare
Till Lilla Fruns Gästbok. Ibland blir jag så förvånad över all mänsklig kreativitet. Tänk att komma på en så trevlig idé som din blogg. Jag är 68 år gammal och ju äldre jag blir ju mer förstår jag att jag inte kan något. Nu har jag ju dig som jag kan fråga till råds. Här kommer en akut fråga. Jag har en massa små gräsätare som håller på att göra livet surt. Har du någon erfarenhet av dessa små kryp. I så fall skulle jag vara Lilla Frun tacksam för råd om hur man stoppar deras framfart och kraftiga attack. När de anfaller som värst brukar jag ta slangen och ge dom en dusch. Man kan svimma för mindre. Den där fram kan man slå knut på, men det går ju inte där bak. En annan fråga som jag vill ställa Lilla Frun är hur man sköter en Änglatrumpet. De små gräsätarna gör inte precis att man tror man har en änglatrumpet Min låter inte alls änglalikt. Mer som en bastuba. Den doftar inte i heller änglalikt. . Det är nästan som man tror att djävulen sitter där på lur.Jag har hört talas om någon som halshögg änglatrumpeten nästen vid roten. Men den kom visst tillbaka I ett sämre skick ån tidigare. Vad ska jag göra? Tacksam om Lilla Frun har svar på dessa frågor. Är det gödningen där är fel på eller? Tacksam för skyndsamt svar för snart kommer en ny attack av de små krypen. Högaktningsfullt Kalle på språnget


Kära Kalle,
jag ska försöka besvara din fråga utan att för den skull avskräcka mina andra bloggläsare! Jag är inte helt 100 på om du skriver denna fråga med fula baktankar eller inte. 1.Vill du försöka få mig så generad att jag låter bli att svara, vilket perverst nöje du nu skulle få av det. 2. Vill du få mig att svara och sedan ha roligt åt mitt stapplande svar, eller 3. Vill du helt enkelt veta! Jag väljer alternativ 3, eftersom jag som Lilla Frun måste utgå från att mina läsare är intelligenta, trevliga och välvilliga. Dessutom är ju Lilla Fruns motto: Ingen fråga är för dum eller pinsam att ställa.( Här ångrar jag mig lite nu)
Så. Som svar på din fråga om gräsätare, vill jag härmed bara förtydliga för andra, mindre bevandrade i just dessa frågor, att jag utgår från att det är hemorrojder du vill ha tips om. ( var tvungen att kolla upp stavningen. Inte varje dag man skriver det ordet.)
Jag har letat, kollat upp och satt mig in i ärendet och som jag förstår det är dessa "gräsätare" som du, Kalle, vill kalla dom, ett gissel för dom som drabbas. Jag har förstått att dom gör vansinnigt ont, både när man ligger, står och går. Värst borde det väl vara att sitta, kan jag tänka! Och bajsa såklart! Som ett rivjärn i rumpan! Jag blev dock lite förvånad i min faktajakt på hemorrojder. Jag har alltid trott att dom liksom sitter på utsidan, men det är visst bara ett fåtal personer som har "synliga" hemorrojder. De allra flesta har dom en liten bit upp i rumpan. Anledningen till att man "får besök" av dessa parasiter kan t.ex. vara efter en förlossning, (men det Kalle har väl inte du varit med om) eller att under en längre tid varit hård och trög i magen. För att undvika problem av denna art är det alltså väldigt viktigt att sköta sin mage ordentligt. Äta nyttig och bra mat. Mycket fibrer, dricka mycket vatten, och se till att magen hålls i trimm. Skulle man ändå ha problem med trög mage finns det massor av husmorstips man kan ta till, som t.ex. att dricka ett par matskedar matolja varje dag, katrinplommon, messmör osv. Hjälper inte husmorstipsen, se till att gå till doktorn. De har massor av bra pulver dom kan skriva ut som man kan ta. Men detta, med trög mage, är en helt annan fråga som jag gärna besvarar mer ingående senare, om bara någon ställer frågan. Men om man, som i ditt fall, Kalle, redan drabbats av dom besvärliga små krypen finns det några tips och trix som jag hittade på nätet. Drick massor! Har du mycket ont, hjälper det faktiskt att duscha de små illbattingarna, precis som du skrev att du gör. Helt rätt! Eller kan man lägga sig i ett varmt bad. Det lindrar. Använd smärtstillande salva eller suppar som finns på apoteket receptfritt, typ Xyloproct. Vad jag förstår hjälper väl dessa salver inte nämnvärt, utan vill du ha riktiga grejer ska du be din läkare skriva ut en bedövningssalva som heter Xylocain 2%, som sprutas upp. Då är du komplett bedövad och klarar både dagen och toabesöken. Men se till att INTE pressa om du är trög i alla fall. Det gör det bara värre på sikt. Lös upp skiten både uppifrån, med hjälp av att dricka mycket vatten med ett par msk matolja ( matoljan för att göra det glatt i tarmen) ,eller droppar som finns på apoteket t.ex. Laxoberal, eller linfröolja. Nerifrån kan du  försöka lösa upp med t.ex. vattenlavemang, finns på apoteket, och dessutom spruta upp barnolja så att det blir livat och glatt även från det här hå(l)let. 

Helt seriöst oseriöst.

I dag skramlade det till i Gästbokens inkorg och där låg ett litet brev, med mina första riktiga frågor att bita tag i. Att frågorna kom från min ohängde storebror, som inte fattar att man kan vara anonym när man skriver, utan lägger ut både namn, mailadress och hemsidelänk när han skrev inlägget. Jag har plockat bort det mesta av all den information han så gladeligen delade med sig av, och jag skulle tro att han nu blir besvken då han säkert hoppats på att någon riktig babe ska bli förtjust över hans "söta" inlägg och kontakta honom. Han är 43 år, singel, mörk, lång, har fin villa, bil, 2 gullig barn, bra jobb och en rejäl dos humor. Kontakta Lilla Frun vid intresse!

Här nedan följer hans brev och mitt svar:
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/