Menybar

onsdag 22 december 2010

ANDREAS WEISE, ANDERS BAGGE OCH ALEXANDER RYBACK ÄR NÅGRA AV DELTAGARNA I LET´S DANCE 2011

Let´s Dance 2011



Oj, vilket kul startfält det ser ut att bli i kommande Let´s Dance, som drar igång den 7 januari. Alltså bara ett par veckor kvar.

Massor av kändisarna är faktiskt Lilla Fruns personliga favoriter, och säkert era också, vilket gör det extra spännande, roligt och något att se fram emot i vintermörkret!

Att Björn Ranelid, Helena Lundbäck och Hanna Graaf var några av dansarna visste vi ju redan för ett par veckor sedan, men nu har även de resterande deltagarna i Let´s Dance 2011 avslöjats.


Idolen Anderas
Weise dansar in det nya året
i Let´s Dance 2011

Medtävlande i nästa säsong av Let´s Dance blir ingen mindre än Andreas Weise som var Lilla Fruns stora hopp i årets IDOL....men tyvärr åkte min favorit ut...
Att Andreas ska medverka i Let´s Dance är jätte kul, tycker jag, och inte helt otippat. Att Andreas Weise skulle synas i rutan framöver var väl helt klart väntat.
Gick inte Måns Zelmerlöw samma väg i början av sin karriär? Först åkte han ur IDOL, tror inte att Måns heller var bland de tre bästa, och sedan deltog charmören i Let´s Dance, där jag vill minnas att han vann hela klabbet.

Hoppas nu och håller tummarna att Andreas går i Måns fotspår.

En annan IDOL deltagare, om än i juryn, är Anders Bagge. Han kommer också svänga sina lurviga i vår, och det ser jag verkligen fram emot att se. Han verkar vara en jätte gullig kille, som man definitivt vill veta mer om. Skit kul!!

En annan charmig och gullig kille som deltar är den norska Eurovision Song Contest vinnaren Alexander Ryback. Ni vet han med fiolen! Att han kan dansa, eller i alla fall hoppa väldigt snyggt vet vi ju sedan tidigare.

Den kvinnlig sångerskan, Jessica Andersson, kommer också dansa in det nya året. Kul! Hon är ju snygg att titta på, vilket kanske gör det lite lättare att övertyga männen om att sitta med framför Let´s Dance på fredagskvällarna.

Brottaren Frank Andersson, som är aktuell med sin självbiografi, är också avslöjad, och det lär väl inte bli några bekymmer för denna starka, stadiga man att gör lyft med sin danspartner. På raka armar!

Andra deltagare är Tina Turner, rallybruden, journalisten Alexandra Pascalidou, skådespelaren Figge Norling och författaren Denise Rudberg.


Jag tycker TV4 har fått i hop ett riktigt bra gäng för de 12 fredagar i vår som programmet kommer sändas. Jag skulle kanske t.o.m vilja säga det bästa startfältet hittills i Let´s Dance. (Fast det är klart. Man glömmer så lätt. Kanske tänkte jag samma sak förra året, eller året innan det)

Isabel Edvardsson sitter i juryn
i Let´s Dance 2011
Juryn har ju bytt ut Maria Öhrman mot tävlingsdansaren och Playboybruden Isabel Edvardsson, (ytteligare en anledning för maken att sitta med. Heja TV4) vilket jag skrev om i ett tidigare inlägg.
Men de vanliga inventarierna Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger är självklart kvar. Och precis som de sista åren är det Jessica Almenäs och David Hellenius som leder programmet.
Det tycker jag är bra. De är roliga, och rutinerade och känns trygga på något vis.

Ja, jag tror det blir bra det här! Nu säger vi snart..................LET´S DANCE!


söndag 19 december 2010

FINNS JULTOMTEN?

Finns Tomten?
Tror du på Tomten?
Ja, jag också!
Men precis som mina barn, undrar jag hur Tomten hinner med oss alla på julafton?

Tomten delar ut paket till 252 miljoner hushåll på ett dygn. Den samlade klappvikten är 380 000 ton.
Han färdas 265 gånger ljudhastigheten. Dessa arbetsvillkor är så extrema att forskare nu ifrågasätter hans existens.
Det är ett antal forskare vid naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet som har intresserat sig för tomtens arbetsvillkor på julafton.

Docenten i matematik, Stefan Lemurell, har räknat ut att det är ca 380 miljoner barn som ska besökas av tomten. Om varje familj i genomsnitt har 2,5 barn innebär det 152 miljoner hembesök  under julafton. Det blir omkring 900 besök per sekund. Man förutsätter att tomten är strateg och kör från öst till väst för att förlänga dygnet, säger docenten.

Det gäller alltså för tomten att ligga i.
Om det är 100 meter mellan varje hus bör tomten och hans renar flänga iväg i 90 kilometer i sekunden eller 265 gånger ljudets hastighet. Att accelerera upp till den hastigheten innebär att utsättas för g-krafter som är 14 miljoner gånger starkare än jordens dragningskraft, säger astronom Maria Sundin och påpekar att stridspiloter förlorar medvetandet vid 7 g.
Hon säger att hon som fysiker är mycket intresserad av att få veta hur tomten löser de här problemen. Det skulle kunna leda till stora genombrott när det gäller framtidens rymdresor.

Tomten har förstås en hel del att kånka på och om varje barn får ett paket som väger 1 kilo kommer alla paket att väga 380 000 ton. En ren orkar dra max 200 kilo, säger zoologiprofessor Stefan Nilsson, och därför krävs det att tomten har 1,9 miljoner luftburna renar för att dra släden.

Dessa extrema arbetsvillkor gör att forskarna nu börjar tvivla på tomtens existens. Men om tomten trots allt finns så är det inte på Nordpolen utan i Lappland han bor.
Nordpolen är uteslutet, säger botanikern Henrik Aronsson, för där finns inget renbete!

Men, forskare har haft fel förr, eller hur? Det är väl klart att Tomten finns!
Det inte forskarna har räknat med är ju Tomtens alla Nissar! Han har ju massor av små tomtenissar som jobbar dygnet runt och hjälper till! Det vet väl alla?!

I vilket fall önskar jag Tomten, och hans Nissar, lycka till med sin färd på Julafton, och hoppas att han ska hinna titta in och dela ut några klappar till våra barn! (Och mig!)
                                         
                                                                  GOD JUL!

PS. Det är med julglimten i ögat som pressinformatör Krister Svahn, vid naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs Universitet, roat sig med att intervjua ett antal forskare om tomten och hans arbetsvillkor .

intressant  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/