Menybar

söndag 28 november 2010

OLLE NYA FAVORITEN I IDOL NÄR JAY TAPPAR POPULARITET!

Jay är inte längre IDOL favorit!
Efter gårdagens Idol stod det helt klart att Jay inte längre är tittarnas favorit. Olle är nu den IDOL som folk beundrar och röstar mest på! (Nästan 35% röstade på Olle! )

Jay, själv, säger att detta var vad han varit rädd för. Han tar t.o.m till en liten tår. (Om det är för att han tycker att folk är "taskiga" mot honom, eller för att han inte längre är i topp, framgår väl inte riktigt. Pressen på Jay är stor, och det är klart att Jay måste ha det skittufft. Och det var ju precis det här jag har menat när jag skrivit att Jay borde åkt ut. Han borde ta det lugnt och ta hand om sig själv i stället. Det kan bli en tuff tid framöver även utan drogproblem.

I en artikel i expressen står det att Jay utsatts för en rejäl hatkampanj!. Med det menar Expressen de kommentarer folk lämnar till artiklar i tidningen, men också säkert det vi bloggare skriver i våra inlägg.

Jag skulle ABSOLUT inte kalla det att det är en hatkampanj mot Jay, i alla fall inte från min sida, snarare tror jag att många är mycket besvikna på TV4 som kan "acceptera" vad Jay gjort, och låta honom vara kvar.

Många tycker nog också att Jay självmant skulle tackat för sig, och lämnat Idol. Enligt Lilla Frun skulle han ha gjort det direkt efter "avslöjandet" så hade kanske Andreas fått komma tillbaka!
Lilla Frun har så klart en åsikt om detta också!

Jag undrar hur Jay tänker lite grann. Om han stannar i IDOL, som han ju gjort, och sedan, mot för modan skulle vinna, hur skulle det då kännas? Jag menar, andra som vunnit Idol, vet ju att de vunnit för att de fått flest röster, och de som inte röstat på vinnaren har haft andra favoriter.
Men Jay kan ju inte tänka så. Han VET  ju att många kan ha röstat på andra deltagare bara för att man absolut INTE tycker att Jay förtjänar att vinna!

Samtidigt som uppståndelsen med Idol fortsätter och Jays kamp mot drogerna stressar idoldeltagaren (kan inte skriva Idolen, eftersom jag inte tycker Jay är en sån) hårdlanserar skivbolaget Sound Pollution, en platta
 med Jay och hans band Von Benzo. (Blir det inte lite mycket för Jay?)
Hasse Breitholtz, vd på Sony music, tycker inte att det är speciellt roligt. Speciellt inte som Sony Music har option att ge ut skivor med ”Idol”-deltagarna.

 Jay har skrivit på papper om att han inte har något skivkontrakt under sitt medverkande i Idol, men det verkar han väl ändå ha haft. Även om skivan spelades in före Jays Idoldeltagande, hårdlanseras den ju nu, samtidigt som Idol är i full gång, och Idolskivan snart släpps.
 
Betyder det ingenting för Jay att skriva på papper? Han skrev ju på ett kontrakt på att vara drogfri också. Och det fullföljde han ju inte heller.

Andreas Carlsson, i juryn, säger att han förstår att det Jay gjort har påverkat folk. Andreas tycker att Jay har fått en jättechans att vara med och så kan han inte hålla sig i från något så dumt. Han är ju en förebild för många unga!



Som jag skrev i går, var det Olles kväll i Malmö!
Han dominerade totalt och varje ton satt som en smäck!
Nu håller jag tummarna för att Olle står på sig hela vägen till final!

Maria Brandner på Expressen säger att Olle fick arenataket att lyfta och nu börjar likna en riktig artist, samtidigt som Jay gjort bort sig! Maria säger att det är ju inte utan att hon blir lite glad. (Lilla Frun också)

Maria Brandner förstår inte, precis som Lilla Frun, hur folk har kunnat rösta så mycket på Jay. Han förtjänar inte så mycket röster, tycker hon. Vad röstar folk på? Hans klädstil? Sjunger bra gör han så klart men det gör ju de andra deltagarna också, eller hur?
Lilla Frun har varje fredag undrat hur man kan göra ett idolframrädande på en arena, inför miljoner TV-tittare iförd så schabbiga kläder/trasor.
Hur tänker han?
Och en annan sak, om Jay är så orolig för att svenska folket ska se honom som en knarkare, varför i hela fridens namn såg han då värre ut än vanligt i går?
I paltor värdig en uteliggare, med ögonskugga och massor av kajal, såg han hård och kall ut. Och man undrade om han verkligen skulle sjunga, eller om han var på väg till ett pundarpartaj!

Martin Söderström på Aftonbladet tycker att det luktar grabbfinal, men det hoppas verkligen inte Lilla Frun!
Med de deltagare som är kvar hoppas jag att det är Minnah och Olle som slåss om vinsten! Men, det återstår att se om Jay håller sig kvar en fredagsfinal till. Jag tror att det kan bli tufft!

Och vad händer om Jay INTE vinner? Någon som kan svara Lilla Frun?
Tydligen var Spelbolagen så säkra på Jay som vinnare att de stoppade allt spelande på Jay,och t.o.m betalade ut vinstpengarna till de som satsat på honom. Vad händer nu om Jay INTE vinner. Får vinnarna betala tillbaka pengarna då, eller?

Jay är inte den enda som skapar rubriker i IDOL.
Laila Bagge går till "attack" mot Peter Jihde för att han berättade att Minnah haft problem med sin hals under veckan som gått.
Laila tror att Minnah fick fördel av det, och med tittarna sympati, fick i stället Linnea åka hem.

Olle Idol 2010
Men det var redaktionen som fattat beslutet om att Peter Jihde skulle berätta om Minnahs problem, inte Peter Jihde själv.
På grund av att Laila och de andra i juryn flera gånger under kvällen hänvisade till Minnahs röstproblem kände sig redaktionen tvungna att föklara för tittarna.
Ja, du Laila Bagge. Som man bäddar får man ligga.

Laila sa att det gjorde ont i hjärtat att Linnea fick åka hem. Och att Linnea förtjänade att stanna kvar. Gjorde inte Minnah det?
Jag tycker INTE det är OK att juryn har åsikter och favoriter. Borde inte de vara neutrala?

Om nu Minnah fått fördel av Jihdes ord, borde då inte Linnea fått fördel för sina tårar, när hon berättade att hon var så lycklig att ha kommit så här långt, och det hade hon aldrig kunnat tro när hon var liten och hade så dåligt självförtroende.

Man får uppfattningen om att juryn tycker att tittarna är väldigt lättpåverkade och man kan ju då misstänka att även juryn gör sitt för att "DERAS" favoriter ska få vara kvar. Dissar de helt enkelt bra framträdanden bara för att vi ska rösta hem rätt person?
Nä, ni ska bedömma sången och framträdandet. Inte gå ut med vilka favoriter ni har!

Olle tyckte heller inte att det var OK att Minnah pratade om sin dåliga hals. Det är en tävling, säger han, och alla har tuffa veckor.
Ja, visst är det en tävling. Och Linnea hade kanske en baktanke med det hon sa. Juryn hade kanske baktankar med det de sa. Och Minnah, är kanske inte dummare än att hon också inser att det är en tävling.
I krig och kärlek är allting tillåtet!

intressant  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

prydliga eller ej men det där är inte Von Benzo!

Lilla Frun sa...

Oj då!
Lilla Frun tackar För upplysningen, ber om ursäkt och tar genast bort bilden på.....några inte så prydliga killar!?

Anonym sa...

Tummen ned för dig, lilla frun.
Jag lyckönskar Jay till hans framgång
och tror tvärtom mot dig att hans misstag kan användas konstruktivt, i kampen mot droger.

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/