Menybar

söndag 28 november 2010

HUR SKA MAN GÖRA FÖR ATT FÅ SITT BARNS FÖRLÅTELSE?

Vill man ha sitt barns förlåtelse
tror jag att det är viktigt att vara ärlig!
Datum: Söndagen 28 november 2010, 14:10:20

Namn: Anonym

Hej, hur är bästa sättet att säga förlåt till sin son? jag menar, alla godtar ursäkter olika. Har försökt med det mesta, då undrar jag! på vilket sett kan man säga förlåt så han verkligen tar åt sig?
Tack på förhand / Anonym


Hejsan Anonym!
Intressant fråga, tycker jag!
Nu vet jag inte så mycket, genom det du skrev. Hur gammal din son är, vad det är du ska be om ursäkt för, och vilka sätt du redan provat.

Jag tror att barn funkar ganska likt vuxna. De vill, precis som vi, ha en förklaring, tillsammans med ursäkten.
Att sätta sig ner tillsammans, och verkligen förklara vad man känner, tror jag är det bästa. Varför man sa, reagerade, eller gjorde som man gjorde. (Försök ALDRIG köpa ditt barn! Tro inte att det är grejer de vill ha! De vill ha dig, OAVSETT VAD DU GJORT!)

Var ÄRLIG!!! Barn märker om man drar till med en lögn, eller om ursäkten inte kommer från hjärtat. Hur obehaglig än sannigen är, är det den du ska säga!
Drar man till med en vit lögn, kanske det funkar för stunden, men i långa loppet kommer det sluta med att du sårar ditt barn, så mycket mer! Och då kanske det inte går att rädda!

När du suttit ner med din grabb, och förklarat vad det var som hände, ska då självklart säga förlåt, och hur ledsen du är för att situationen har blivit så här. Säg att du älskar honom oavsett om  han förlåter dig eller
 inte. Det är viktigt att han vet att det INTE hänger på honom. Det är DU som måste ta ansvaret här, inte han!

Det viktigaste är sedan att du ser till att det INTE händer igen. Om du inte är säker på att du kan hålla det, säg då det. Säg att du inte kan lova att det aldrig ska hända igen, men att du verkligen lovar att försöka!

När ni sitter där och pratar, kan du väl ta upp något lyckligt tillfälle tillsammans med din son, som du minns, och tror att han också kommer i håg. Säg att du kommer i håg just det tillfället för att du var så lycklig då. Och att du önskar att det skulle kunna bli så igen!

Barn älskar sina föräldrar! T.o.m barn till föräldrar som misshandlar, eller på annat sätt gör barnen fruktansvärt illa, VILL älska och bli älskade av sina föräldrar.
Nu tror jag verkligen inte att det är något sådant hemskt du gjort, men om så skulle varit fallet, går även det att komma över tillsammans.
Det viktigaste är ändå att man visar barnet att man är ledsen för det man gjort, att man önskar att det aldrig hade hänt, men nu när det gjorde det, så gör man ALLT för att rätta till det!

Ha med i beräkningen att din son kanske inte förlåter dig med en gång. Han kan behöva lite tid på sig att smälta det du sagt. Pressa honom inte! ( Du har ju haft tid att planera vad du ska säga, nu behöver han också lite tid för att veta vad han ska säga)

Låt det ta lite tid, så kommer han säkert! Och gör han inte det får du försöka om, och om igen!
En förälder ger aldrig upp om sina barn, eller hur? (genom att du skrev till mig och frågade betyder ju redan här att du aldrig ger upp, eller hur?)

Kom ihåg det viktigaste av allt!!! Var aldrig generad inför din son, eller skäms för att visa dina känslor! Tvärt om!! Din son älskar dig precis lika mycket som du älskar honom! Om det är OK att du visar dig sårbar, kommer han också att göra det! Tro mig!!

Lycka till!
Det skulle väldigt gärna vilja att du hörde av dig och berättar hur det gått!!
Mvh Lilla Frun

intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/