Menybar

måndag 29 november 2010

LORENZO SVÄR SIG FRI FRÅN UNG OCH BORTSKÄMD

Ung och Bortskämd
Nu har de Unga Bortskämda ungdomarna bott i huset uten sitt mamma och pappa i lite mer än 3 veckor.
Huset ser ut som en knarkarkvart, och ingen verkar vilja ta tag i städningen. ALLA skyller på varandra!

Faktum är att jag tycker det är killarna som tar det största ansvaret!
Jean-Pierre och Lorenzo tar diskandet på stort allvar.  Det tjaftsas om diskandet och med hjälp av påminnelser och lappar, lappar, lappar....försöker de få ordning på de andra. Detta resluterar i ett jättegräl, som delar husets invånare i 2 läger.

Ellinor var den som under det här avsnittet "visades" som den mest nonchalanta tycker jag.

Hon säger själv i programmet att hon är riktigt lat, och jag måste säga att det märks.
Ellinor verkar tycka att det är helt OK att bara lämna sin disk för att i stället gå och vila. (Hon behöver säkert det, stackarn. Så som hon sliter ut sig)
Det värsta var väl att Ellinor satte på vatten på spisen och sedan gick upp på övervåningen och la sig i sängen? Inte bara osmart utan riktigt farligt!

Den här veckan var "uppdraget" att jobba i en Livsmedelsaffär. Och det måste ju kännas jätte konstigt, med tanke på att flera av de sprang runt som yra höns i första avsnittet när de skulle handla.
Det verkade faktiskt som att det var första gången de "Unga Bortskämda" var i mataffären över huvudtaget!
Visst tycker man lite synd om de ändå. På något sätt blir deras lite patetiska uppsyn och kommentarer lite söta. Man tänker på de som BETYDLIGT yngre, och man får liksom påminna sig själv om att de faktiskt kunde ha egna barn. En tidigare deltagare, Dezirée ska ju faktiskt ha barn om bara ett par månader.


Daniel tyckte arbetet i Livsmedelsaffären var alldeles för tungt och jobbigt. Han säger att han aldrig skulle kunna axla ett sådant jobb.
Men däremot gillade han att jobba i fiskdisken. Berodde det på arbetet, eller killen ur ordinarie personalen, kan man undra??? He was so cute!!!

Tim-Joel håller med Daniel om att arbetet i affären inte var något för "en ung kille i sina bästa år"
Han tycker t.o.m att det var så tråkigt att han höll på att somna.

Carolina däremot gillade verkligen arbetet i butiken. Både fiskdisken och uppackandet av varor föll Carolina på läppen. Go girl!

Trots att det var lite si och så med jobbandet fick de ändå godkänt för sitt uppdrag. På ett villkor. Och det var att ungdomarna skulle köpa nyttig, näringsrik mat. Och visst gjorde de det! På sitt naiva, oskuldsfulla sätt.
Vissa saker bara måste man ju ha.
Godis, tobak, snus, choklad, glass, energidricka, kladdkaka, hudvårdsprodukter (I´m totaly out, enligt Daniel) var vad de köpte. Hm! Är det så konstigt att de gapar och skriker? De är ju speedade på socker till max!

Enligt Daniel ser Lorenzo upp väldigt mycket till Jean-Pierre, som enligt Daniel är Alfahannen i gruppen. Eller åtminstone försöker vara!
Lorenzo och Jean-Pierre är som Piff och Puff och håller varandra bakom ryggen.

På värsta Robinsonmanér paktar deltagarna till höger och vänster! Något som inte verkar funka speciellt bra, bara orsaka ännu mer konflikter.

Efter att tag eskalerar tjaffsandet om disken till ett riktigt parktgräl. Tim-Joel får ett utbrott över några odiskade plåtar, (fattade aldrig vad det handlade om egentligen), och Jean-Pierre blir riktigt arg och skriker och gapar.
Grabbarna, Jean-Pierre, Tim-Joel och Lorenzo använder alla 3 ett riktigt grovt språk. Ingen bättre eller sämre än någon annan, enligt Lilla Frun.

De ord som man hör deltagarna säga oftast, i den ena och andra meningen är "men jag orkar inte..."
Måste vi bråka, jag orkar inte.....Måste vi diska, jag orkar inte....Måste vi tjaffsa, jag orkar inte....Måste vi gå upp, jag orkar inte.....Måste jag gå och lägga mig, jag orkar inte.....

Det verkar finnas 2 olika uppfattningar om vad som händer i huset just nu. Bara bråk och elände.
Jean-Pierre och Lorenzo uppfattar det som att de måste tjata och skriva lappar för att det ska hända något, alls. De VILL verkligen att det ska hållas i ordning och vara rent och snyggt.
De tycker också att de andra deltagarna är falska och bara "jobbar" när föräldrarna kommer att få se det. Ögontjänare....

Den andra deltagarna tycker att Jean-Pierre och Lorenzo tar för mycket plats, och att de är jobbiga som tjatar och skriver lappar. (De orkar ju inte bråka...kom ihåg det.
Ellinor bråkar däremot, så mycket att det inte finns NÅGON energi kvar sen...)
Jag tror att "de andra" tycker att det är skitjobbigt när JP och Lorenzo ställer massa krav på de. Det är de ju inte vana vid. Och då MÅSTE ju skulden vara någon annans, eller hur?

Barnen har definitivt ärvt sina föräldrars gener. Föräldrarna blir nästan lika osams, bråkar lika högljutt, och paktar i hop sig de också.
Det kan i och för sig inte vara lätt att behöva sitta och rösta på varandras barn, och jag kan förstå att de vill försvara sina barn in i döden, för gör de inte det....ja de gör de ju bort sig själva. Det är ju som som uppfostrad de stackars små liven!
Pinsamt! Titta här:




De tre som riskerade att få åka hem var Jean-Pierre, Lorenzo och Ellinor.

Tyvärr var det Lorenzo som fick åka hem. Jag tror att det var för att föräldrarna reagerade på Lorenzos språkval och svordomar. Men deltagarna är väl inte där för att få sitt ordförråd utvärderat? Eller?

Jag tycker, precis som Jean-Pierre, att det inte var riktigt rättvist att Lorenzo fick åka. Lorenzo försökte i alla fall vara duktig i huset, hålla i ordning omkring sig, och också få fart på de andra. Men det belönas inte!
Ellinor är den som borde fått åka hem, tycker jag!

Men nu har den lilla Värmlandstösen i alla fall en vecka till på sig att.....vila upp sig ordentligt!

Här kan du läsa förra veckans inlägg efter att Jerry fick åka hem.
Läs i Aftonbladet om vad Jean-Pierre tyckte om att Lorenzo fick åka hem.
intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/