Menybar

tisdag 23 november 2010

DET STOCK...ADE SIG FÖR JERRY I UNG OCH BORTSKÄMD SOM FICK ÅKA HEM.

TITTAR VI PÅ "UNG OCH BORTSKÄMD" FÖR ATT SJÄLVA KÄNNA OSS SOM BÄTTRE FÖRÄLDRAR???

I går var det åter dags för ett avsnitt av SVT:s "Ung och bortskämd"
Jag tyckte faktiskt att det var lite mer ordning på "ungarna" i går, och de flesta av de har gjort stora framsteg.
Åtminstone om man får tro det man ser.
SVT kan ju mycket väl ha vinklat allt så att det ska se ut som om deltagarna faktiskt lär sig någonting.
Från början kanske de framställer deltagarna som än mer "handikappade" än vad de faktiskt är, för att sedan succesivt under programseriens gång få det att se ut som om deltagarna avancerar.
Allt för att SVT ska kunna skylla de ungas oförmåga på föräldrarna (vilket faktiskt Lilla Frun också gör) och sedan ta åt sig all credit när deltagarna går ut ur huset, som färdiga små vaktmästare, kockar och städtanter.

Nä, jag vet inte. Kanske och troligen ÄR det verkligen såååå hemskt illa ställt med ungdomarna som de visar. Något som bekräftar det är föräldrarnas reaktioner när de sitter samlade för att "bedömma"
sina barn. Ingen har, en endaste gång, sagt att det där, eller det här borde mitt barn ha klarat. Snarare poängteras det gång på gång att föräldrarna förvånas! och blir positivt överraskade över sina barns mycket mycket små prestationer. SORGLIGT! Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg har föräldrarna, genom att inte låta sin barn hjälpa till hemma, fullständigt idiotförklara de! Hemskt!

Jerry var den tredje som fick
lämna  "Ung och Bortskämd"
I går var det Jerry Lahjalahti, 22, som fick åka hem.
Efter en MYCKET klen insats under en grupptävlan, låg han risigt till, för att sedan, falla bort helt när han inte höll sig framme när deltagarna skulle samla in grejer till en loppmarknad. Det var efter att deltgarna blev väckta av militärer, på militäriskt vis, som det tydligt märktes att Jerry var betydligt mer otränad än de övriga. Jag skulle vilja påstå att han såg ohälsosamt klen ut.

I en intervju i Aftonbladet berättar Jerry att han fick, på gränsen, till andnöd, när han och de andra skulle göra sit-ups med en stock i famnen. Det var en lag-uppgift och alla skulle hjälpa till. Jerry var den som gav upp först!
Trots att de andra lagmedlemmarna både peppade och, till slut, trackade Jerry, för att han gav upp så lätt, verkade Jerry inte kunna hitta ens en sista uns kraft att slutföra uppgifterna. Han var helt slut! En atombomb
 hade inte hjälpt för att få Jerry att med vilja lyfta på fötterna.
Att Jerry, när han blivit utröstad säger att det var skönt att få åka hem, kan jag tänka mig. Den fysiska aktiviteten verkade bli för mycket för Jerry, och skulle tro att han längtade hem till stillasittande framför datorn igen. 

Jag undrar om det finns NÅGON som skulle vilja anställa "Trötter" med den fysiken. Jerry orkar ju knappt hålla ögonen öppna, stackarn!
Och då hjälper det ju inte att han verkar vara en snäll kille med en härlig, lite torr humor. Att han dessutom inte "tar någon som helst plats" och är smått konflikträdd, vet jag inte om det anses som positivt eller negativt i jobb-branschen. Lilla Frun står inte för någon av de två begreppen, och kan därför inte uttala sig.

Förresten, var det fler än jag, som lade märke till att när deltagarna väcktes på morgonen, hade Jerry sovit i samma beiga stickade tröja, som han haft i alla program, och hade på sig när han tränade, i gårdagens program, och sedan också hade på sig hela programmet därefter.
Han kanske inte har lärt sig att tvätta, men byta kläder måste han väl för sjutton inse själv, att han måste göra. Han är ju 22 år gammal.
Tröjan luktar väl apa när han både tränar och sover i den. En all round tröja skulle man kunna säga!

En liten presentation av Jerry!


Det roliga med hela det här programmet, som egentligen är ganska innehållslöst, är att Ung och bortskämd har fått sådana enorma tittarsiffror. Är det för att folk vill ha något att förfasa sig över, eller är det faktumet att vi föräldrar, för en enda gångs skull, vill slippa det dåliga samvetet och känna att "jag är i alla fall en bättre förälder än de", och att "mina barn är minsann bättre än deras" Kanske?!

Hur som helst, så gillar jag faktiskt programmet, och tycker, som inlägget började med, att flera av ungdomarna mer och mer visar framfötterna och är jäkligt duktiga och initiativrika, faktiskt! Heja, heja!!!


Tur, i alla fall, att barnuppfostran inte
är som det var förr!



I Aftonbladet kan du läsa om Jerry här          och om programmet och de andra deltagarna här
och här


intressant  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

josefin sa...

Tack =) brinner för smink och hår =)

eantonia sa...

svar; Va sött av dej, tack så mycket! :)
Ja jag planerar faktiskt att söka till en Finlsndsvensk musikal i vår, så vi får se hur det går :)

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/