Menybar

tisdag 23 november 2010

UNG TJEJ HITTADE BILDER PÅ SIG SJÄLV - OCH LILLA FRUNS BLOGG LÄNKAD FRÅN SEXSAJT!

Läste en artikel på nätet i dag, om en tjej som hittat privata bilder på sig själv på en sexsajt..
Profilbilderna på denna sajt var ansiktssbilder, troligen från hennes MSN. När sedan folk klickade sig in på hennes profil var det bl.a. nakenbilder där.
Det var lite oklart om nakenbilderna var på tjejen, eller om det var fotomontage med hennes ansikte, men det spelar ju ingen som helst roll. Det är ju lika fruktansvärt obehagligt i vilket fall.

Anledningen att Lilla Frun hajade till när jag läste artikeln var att, härom kvällen, när jag och maken satt och tittade på statistiken över min blogg, så tittade vi trafikkällor.
Där kan man bl.a. se vilka som länkat från sin blogg eller hemsida, till min. Det fanns en länk som såg lite konstig ut, så vi klickade på den för att se vad det var. (det var bara bokstäver och några siffror)

Länken gick till en startsida på en sajt som hette "Adult Friend Finder" eller något liknande.
Inne på den här sajten framkom det att det var pornografiskt innehåll, och att man kunde hitta partners i alla konstellationer.

Det fanns också, tydligen, mängder med bloggar. För att komma in var man tvungen att vara medlem, och det ville vi absolut inte bli, så på så sätt kunde vi inte hitta vem som länkat till min blogg från denna sexsajt, och varför.
Jag skrev då till deras support för att se om de kunde hjälpa mig.
Jag ville att de omedelbart skulle ta bort länkningen till min blogg, då jag inte ville bli förknippad med deras sida över huvud taget.
Jag fick, ganska snabbt, dagen därpå, ett svar från supporten som skrev att de inte kunde hjälpa mig om jag inte var medlem.....????
Och då gav jag upp.
Men nu, blev jag rejält orolig igen. Tänk om någon gjort samma sak mot mig, som med den stackars tjejen i artikeln? Jag är 100% övertygad om att det inte kan vara nakenbilder på mig, eftersom jag aldrig tilllåtit någon ta några sådana på mig, men det är ju fruktansvärt om någon skulle ens för en sekund tro att det var jag. (I t.ex. photoshop kan nästan vem som helst göra fotomontage som ser otroligt verkliga ut.)

Är det någon mer än jag som fått sin blogg länkad från en sådan sida? Varför länkar de och till vad? Hur kan jag se exakt var på denna sexsajt länkningen kommer i från? Och ska jag vara orolig?

Den olagliga spridningen av bilder på nätet ökar rekordsnabbt, och man gör nog rätt i att skydda sig. Om man misstänker något olagligt, ska man polisanmäla med en gång!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant

1 kommentar:

Unknown sa...

vill du bli dagens blogg?:)

http://domkallarmighannes.blogspot.com/2010/11/dagens-blogg.html

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/