Menybar

onsdag 20 oktober 2010

The Facebook Movie, "THE SOCIAL NETWORK" så Socialt Osocial!

Mark Zuckerberg, grundare av Facebook
Den 22 oktober har filmen om Facebook premiär, i Sverige. I "The social Network" ser vi Jesse Eisenberg, 27, i huvudrollen som Facebookgrundaren Mark Zuckerberg.
Filmen regisseras av David Fincher, som just nu är aktuell med inspelningen av "The girl with the Dragon Tatoo", ( Män som hatar kvinnor ) på Söder i Stockholm.

Med Jesse Eisenberg i huvudrollen, som tidigare varit med i filmer som "The Squid and the whale" och "Zombieland", och regissören David Fincher som gjort succé med filmer som "Seven", "The Game", "Panic Room" och "Benjamin Buttons otroliga liv", kan väl "The social Network" inte bli annat än klart sevärd. Filmen höjs till skyarna av kritiker över hela världen och det talas redan om flera Oscarsnomineringar.




Facebook grundades i februari 2004 av Mark Zuckerberg, då bara 19 år, tillsammans med 3 av hans klasskompisar på Harvarduniversitetet.
Jesse Eisenberg hade en av huvudrollerna
i filmen "The Squid and the Whale"
Filmen skildrar Facebookrevolutionen som en historia om vänskap.
Harvardstudenten Mark Zuckerberg dumpas av sin tjej Erica Albright, spelad av Rooney Mara. Fincher gillar tydligen Mara då hon även spelar huvudrollen som Lisbeth Salander i "The girl with the Dragon Tattoo" (se länk ovan)  I vanmakt över att ha blivit dumpad skapar Zuckerberg som hämnd en sajt där man kan betygsätta universitetets alla tjejer. Facemash som han kallar det blir starten till Facebook, som han sedan programmerar ihop på en dryg månad, bara 19 år gammal.
Facebook blir världens näst största sajt, efter Google, och Mark Zuckerbergs personliga förmögenhet beräknas av tidsskriften Forbes till 6,9 miljarder dollar.

Lilla Frun tänker absolut se filmen och återkommer med en recension så snart filmen haft premiär.

Har de med många vänner på Facebook
ett större socialt umgänge?
Eller bara ett större behov att att synas
och få bekräftelse?

Jag har bara en liten fundering. Hur kan man kalla Facebook för "The social network"? Finns det något mer osocialt än Facebook? Missförstå mig nu inte alla glada Facebook- diggare, jag gillar också Facebook. Men finns det egentligen något socialt med att samla på sig vänner på nätet? En gång, var det faktiskt en god vän som sa till mig, när jag bjöd hem henne på fika "Sorry, jag hinner inte i dag. Jag måste hem och uppdatera på Facebook." Va? Hur jävla osocialt är inte det?
Egentligen är det ju lite pinsamt både att ha för få vänner på Booken, det tyder ju på att man inga Cybervänner har. VÄLDIGT ENSAMT! Men att ha många vänner på Facebook, ja det tyder ju på att man sitter vid datorn hela dagarna och inte ha något socialt liv alls. ÄNNU MER ENSAMT! Lagom är alltså bäst..som vanligt!
Nu ska Lilla Frun ta en kopp kaffe och se hur många osociala vänner som är online på Facebook, och vill ta en fika med mig...över nätet!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,
Intressant.se

Inga kommentarer:

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/