Menybar

tisdag 16 november 2010

RÖDA VECKAN, LINGONVECKA, MENS...BÄR ARMBAND SÅ NORSKARNA FÖRSTÅR

Jag bläddrade runt lite i olika tidningar för att hitta någonting att basera ett av dagens inlägg på. Och det jag slogs av är, hur mycket sjuka grejer det står om, eller ska jag säga: Hur sjuka en del människor är. Det gav därför upphov till fyra  inlägg som kommer läggas upp under kvällen. Stay tuned....

1. Ta t.ex. den här: (Och nej det är ingen norgehistoria!)På ett företag i Norge (säger ju en hel del) tvingas de kvinnliga anställda bära röda armband de dagar de har mens. Anledningen var inte, som jag trodde, en varning till övriga anställda att hålla sig borta från galen, norsk, kvinna med PMS, utan att cheferna skulle ha överseende med allt för många toabesök under dagen. (en svensk kvinna hade varit smart nog att ha armbandet på sig oftare och smugit in på toa både nu och då för en liten power- nap)
På ett annat norskt företag var kvinnorna tvungna att slå en kod när de gick på toa (svenska kvinnor slår en drill....) för att cheferna skulle kunna jämföra de anställdas resultat med antalet toabesök. Jag tycker inte frågan i första hand är könsdiskriminerande utan snarare en anatomisk diskriminering. De kvinnor med stor blåsa,som kan hålla sig länge, och med en tidsinställs tarmtömning (förlagd till kvällstid) behöver inte oroa sig. Men har man en blåsa som en vattenballong, och en tarm som inte vet hut, ja då är det kört! Hade det inte varit lika bra att röntga alla arbetssökande före anställning för att se storlek på blåsa, samt att begära in ett avföringsprov. De kunde sedan gå på konsistens. Ju hårdare, desto bättre. Kvinna med hård avföring lider, med största sannolikhet, av förstoppning, och behöver inte "gå" mer än någon gång per vecka. Den ultimata anställda borde ha påse på magen och lid av inkontinens. (Då behövs inte blöjan bytas eller påsen tömmas mer än på lunchrasten) Tänk så effektivt det skulle vara!

Läs om Dagens 2:a Sean Banans musikvideo visas i skolan här
Läs om Dagens 3:a Sekreteraren som provdejtar killar år Carola
Läs om X-BOX 360 kameran Kinect SER OCH HÖR...ALLT DU GÖR här

Läs hela artikeln om att tvingas bära röda armband vid mens här


intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

dagens vadå? sa...

nej men gud. är det sant?

haha faktiskt helt galet.

hoppas du haft en bra vecka!

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/