Menybar

onsdag 17 november 2010

MARIA MONTAZAMI- IKON FÖR MOGNA KVINNOR på TV I KVÄLL!

Maria Montazami-en ikon för svenska kvinnor

Maria Montazami med söta ´
hunden Bella
Jag har funderat på Maria Montazami och om hon faktiskt inte börjar bli lite av en ikon för oss mogna kvinnor. Vi 60-och 70-talister behöver någon att jämföra oss med, men ändå kunna se upp till på samma gång. (Någon som faktiskt skulle kunna vara du eller jag! (Man är rätt trött på alla unga sångerskor, modeller, kändisbarn osv. Vem vill ha deras liv....egentligen?)

I Holywoodfruar skrivs det en hel del "skvaller" om de andra kvinnorna, om plastikoperationer, otrohet, divalater osv. Att Anna Anka haft det hett om öronen kan väl inte undgått någon, eller för den delen förvånat någon...
Men aldrig, mig veterligen, har det skrivits några elakheter om Maria Montazami. Men så är hon ju inte som de andra "bimbokvinnorna" i serien heller.
Maria saknar, enligt Lilla Frun, ingenting.
Hon har utseendet! Lång, blond och vacker. (hon håller sig till den natuliga looken) Hon har ett vackert hem! Fullt med vackra saker....och toffsar! En underbar man, Kamran,som verkar älska Maria och barnen oändligt mycket. Fantastiska barn, 4!!stycken, som Maria ställer upp på i alla lägen. Ett jobb hon tycker om! Hon
 bestämmer själv när hon vill jobba, och jag skulle inte tro att hon egentligen är ekonomiskt beroende av sitt arbete. Däremot visar hon en beundransvärd glädje att styla rika människors hem, och är verkligen barnsligt glad för "sina egna pengar". Maria kan resa, shoppa, umgås med vänner, måna om sig själv och sitt ytttre, hon är känd i lagom dos, och ja, hon har väl allt det där många av oss svenska, vanliga, trista kvinnor vill ha!

Jag tror att vi kvinnor, ja män också för den delen (men de identifierar sig väl inte med Maria Montazami, får vi hoppas....) har ett behov av att se upp till någon som vi mer eller mindre kan identifiera oss med.
Med Maria Montazami tror jag, att vi känner igen oss till en viss del.

Maria är, i första hand mamma! Det märks i allt hon gör, allt hon säger, och allt hon står för. Så vill vi svenka tjejer också uppfattas och vara. Tänk er att hon faktiskt är 4 barnsmamma! Hjälp! Jag har 3 och tycker det är mycket!
Såg för ett tag sedan ett videoklipp på ett Halloweenparty Maria ordnat för sina barn. Där dansar bl.a. flera av barnen Michael Jacksons Thriller. Ett underbart klipp där det tydligt framgår vilket engagemang Maria har i sina barn. Ingen har väl glömt vad Maria köpte för sina första "egna" pengar. Ett kylskåp fyllt med snacks till barnen. Säger inte det allt? Familjen framför allt!

Sen är det Maris vackra yttre. Ingen normal, svensk kvinna, med ett lagom alldagligt utseende skulle väl med sinnet i behåll, tacka nej till att se ut som Maria. Hon ser verkligen naturlig ut. Inte äckligt anorektiskt trådsmal som en del av dessa "Hollywoodkvinnor" är. Utan alldeles lagom. Håret är, kan jag tänka, Marias stolthelt, och det med rätta.
Maria sminkar sig lagom, och naturligt, och inte som några av de andra skräcködlorna i serien. Maria vet dessutom att klä sig snyggt för den ålder hon har, och tror inte att hon fortfarande är 15. Ser väl riktigt för jäv......ut när de klär sig i leopardmönstrade fodral med urringning ner till naveln, och en kjolfåll som slutar strax nedanför blygdbenet. (Jag såg i något program en Barbiefest som de "andra fruarna" fixat. Det var bara sååååå pinsamt hur dessa kvinnor betedde sig. Usch! Men där medverkade inte Maria Montazami, som tur var.

Till Marias fördel ska också sägas, att hon verkar vara oskyldigt naiv, på ett sätt som är oerhört charmigt. Hon är hela tiden glad för det lilla, vilket får henne att verka mycket jordnära och odryg! I ett flertal klipp ser vi henne också visa känslor, tex. bli väldigt rörd över sina fans beundran. Detta får oss också att kännas lite mer som "en av oss". Titta här:



Läs hela artikeln i Expressen här


Maria, från lilla Sverige, har tagit sig till USA, gift sig rikt, med en man hon älskar och dessutom fått möjligheten att leva det lyxliv många av oss gärna skulle leva. Sen finns det säkert jätte många av er läsare som säger, att pengar är inte allt. Nej, men Maria har ju allt det andra också, eller hur? Och trots det står hon fortfarande med båda fötterna på jorden. Och kom inte och säg annat än att de allra, allra flesta, gärna skulle ha lite extra slantar i plånboken. Annars skulle väl ingen jäkel vare sig löneförhandla eller spela på lotto?

Har inte Maria ett liv många av oss skulle vilja leva? Har inte Maria ett utseende många av oss skulle vilja ha? Är inte Maria en underbar kvinna att se upp till? Skulle vi inte, alla, vilja ha Marias ork och engagemang med barnen? Maria kör sin stil. Alla skrattar åt hennes toffsar och det görs parodier på henne i ett flertal humorprogram. Detta, Maria, ska du ta som en komplimang. Många av oss "andra" inreder, klär oss, och försäker vara som alla andra. Vad härligt med någon som sticker ut lite grann!

Detta inlägg blev en hyllning till Maria Montazami. Vår tids, nya ikon, idol och förebild! Go girl!

Missa inte Maria Montazami och Anna Book kl.20:00 på TV3 i kväll!! Läs mer om kvällens på program på Amelia 

Här på Aftonbladet kan du läsa om Malou von Sivers som åker till Los Angelses, för att i mellandagarna sända sitt program "Efter tio" därifrån. Maria är en av hennes gäster.
Här kan du också läsa om Tilde de Paula som i programmet Julstugan på TV4, där Tilde är julvärd, gästas av kändisar som pratar om julen, lagar mat, och delar ut julklappar. Programmet sänds på julafton.


Maria Montazami och Anna Book tillbringar
24 timmar tillsammans. Se programmet på
TV3 i kväll klockan 20:00

Läs mer om Maria Montazami på Aftonbladet. Här bl.a. om hur hon träffade Kamran
intressant  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Slangsnabben sa...

Lilla Frun tycks vara road av fruarna med varierande IQ, köpebröst och botoxmättade ansikten. Men det blir väl kanske så när man passerat de fyrtio och på väg mot det oundvikliga - klimakteriet. Man är mer lättroad helt enkelt eller så nöjer man sig med det Lil(l)a.

Hur det än må vara med den saken så gläder det mig att Lilla Frun ägnar sin lediga tid åt omvärldsbevakning a la Perez Hilton. Du kanske borde byta namn på bloggen till något mer passande? Lilla Frun gör dig inte på något sätt rättvis i cyberspace.

"Annhicka Helatin" vore ett passande artistnamn för en hårt arbetande mamma på toppen av sin karriär.

Hjärtliga hälsningar deluxe!
/ En gammal vän

Lilla Frun sa...

Hejsan!
Ha, ha! Ja, det är fler än du som klagat på namnet "Lilla Frun"
Men eftersom det från början bara var meningen som en kul grej, (jag hade ingen aning om att så mycket folk faktiskt skulle läsa vad jag skriver) la jag inte så stor vikt vid namnet just då.
Oj,oj,oj, vad jag grubblar på vem min "gamla vän" kan vara!
Jag har några kandidater som det skulle kunna vara...och är MYCKET tacksam för några ledtrådar.

Precis som du skriver, är det så här man blir när man fyllt 40!:) Nej, allvarligt talat är jag just nu sjukskriven efter en större operation, och har därför alldeles för mycket tid att slå ihjäl om dagarna!
Men, eftersom bloggen, mot alla odds, fått en hel del läsare hoppas jag kunna fortsätt blogga även efter jul när jag börjar jobba igen!
Hoppas du gillar åtminstone några av mina inlägg!
Och som sagt,ledtrådar på vem du är, mottages tacksamt! Kön? Hur länge sedan var det vi blev vänner? Umgås vi nu förtiden? Hur väl känner du mamma? Bloggar du också, eller kanske skriver du andra saker?:)Du verkar ha talets gåva!
Kanske vill du skriva ett gästinlägg? Ställa en fråga i min Gästbok? Allt material till bloggen uppskattas mycket! Det är lätt att få idétorka!
Ha det så gott!
Hoppas vi hörs igen!
Mvh Annhicka Helatin (är detta en ledtråd?)

mirjana sa...

fin blogg!

Lilla Frun sa...

Hallå Ola, fast egentligen inte...

Efterlyser slutet på ditt brev så jag kan göra ett inlägg med det!

Tack på förhand!

Dunken.se
http://lillafruns.blogspot.com/